Kuflu Forum  

Geri Git   Kuflu Forum > Hayata Dair > Biyografiler



Yıldırım Gürses

Biyografiler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09.07.14, 20:12   #1 (permalink)
Pl1
Mary Poppins
 
Pl1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jun 2010
Mesajlar: 15.265
Teşekkürleri: 24.316
10.960 mesajına 215.582 kere teşekkür edildi.
Standart Yıldırım Gürses



Henüz yirmi yaşındayken Ankara Radyosu'nu, bir yıl sonra da Ankara Devlet Operası'nın sınavlarını üstün başarıyla, birinci olarak kazandı. Ayrıca, İktisadi ve Ticari Bilimler Akademisi'ni 1961 yılında bitirdi.

Bu yıllarda kendi bestelerini Kazablanka Gazinosu'nun sahnelerinde seslendiriyordu.

1961 yılında kendisi gibi ses sanatçısı olan Ayla Gürses'le evlendi. Bu evlilikten Beyazıt adını verdiği bir oğlu dünyaya geldi.

1961 yılında Devlet Opera imtihanına girdi ve birinci oldu. Operada da 7-8 ay çalıştıktan sonra ayrıldı.

1965 yılında Hürriyet Gazetesi'nin Altın Mikrofon Yarışması'na kendi orkestrası, sözü, müziği kendisine ait "Gençliğe Veda" eseri ile katıldı ve birinciliği aldı.

Altın Mikrofon'daki bu başarının ardından Yıldırım Gürses, çalışmalarına hız verdi. Sanatçı popüler müziğin en önemli isimlerinden biri haline geldi. "Son Mektup", "Gelmez Giden Günler Geri", "Bir Kırık Kalp", "Bir Garip Yolcu", "Sonbahar Rüzgârları" parçaları ile başarı yakaladı.

80'lerin başında Ajda Pekkan ile birlikte "Affetmem Asla Seni" ile yeni bir hamle yaptı. Aynı albümde yer alan "Dertliyim Arkadaş" ve sonra çıkan "Eller Eller" ile "Gül Dudaklım" sanatçının ses getiren son şarkıları oldu.Sanatçının diğer önem li şarkılarından bazıları şunlardır;Mevsimler Yas Tutup Çöller Ağlasın, Liseli Kız, Çal Kanunum Çal, Mazideki Aşk.Aynı zamanda Arif Nihat Asya'nın Fetih Marşı isimli şiirinin sanatçı tarafından yapılan yorumu çok beğenilmiştir

Son olarak da sanatçının "Anılarla Yıldırım" ı piyasaya çıktı.

Yıldırım Gürses'in önemli bestelerinden biri "İçime hep hüzün doluyor" sözleriyle başlayan Rast makamındaki şarkısıdır.

Ünlü sanatçı 61 yaşında kalp krizi sonucu ölmüştür.

Diskografi:

45 likler

1965 Canım İstanbul / Gençliğe Veda
1965 Gençliğe Veda / O Şarkı
1967 Mazideki Aşk / Nişan Yüzüğü
1968 Son Mektup / Bir Kırık Kalp
1968 Randevu / Ayrılık Kampanası
1968 Sen / Anlamadın Aşkımı Sen
1969 Gurbet Kuşları / Kimbilir
1969 Son Gol / Son Maç
1969 Sonbahar Rüzgârları / Eski Sevda
1970 Yarım Kalan Saadet / Unutulmayan Şarkı
1970 Alın Yazım / Ayrılık Rüzgârı
1971 Bir Garip Yolcu / Aşkına Doyum Olmaz
1972 Yorgun Yıllar / Son Sözün Bu Mu
1972 Gurbet / Aşkımın Vebali
1973 Hüsran / Gurbete Giden Yıllar
1973 Postacı / Sevmek Çok Zor

Albümler

1978 Gençlige Veda - Doguş Plak
1979 Takvim Yaprakları - Doguş Plak
1983 Bir Hoş Sada - Oscar Plak
1984 Hoş Sada 2 - Oscar Plak
1985 Çoban Yıldızı - Oscar Plak

Oynadığı filmler

Gençliğe Veda (1965)

Müziğini yaptığı filmler

Bizim Mahalle (1982)
Garip Kuş (1974)
Zehra (1972)
Ayşecik ve Sihirli Cüceler Rüyalar Ülkesinde (1971)
Sonbahar Rüzgârları (1969)

Yıldırım Gürses'in bazı eserleri:

Anla artık anla beni unut bütün geçenleri
Aşkım bahardı ümitler vardı
Ateş olup yaksan da
Bir garip yolcuyum hayat yolunda
Elveda gençliğim elveda ey hâtıralar
Gülmedi bahtım yine
Gurbet o kadar acı ki ne varsa içimde
Her şeydi benim için bir candı bir nefesti
İçime hep hüzün doluyor
Körfezdeki üç beş güzel
Mevsimler yas tutup çöller ağlasın
Yıllar sonra rastladım çocukluk sevgilime
Yüce dağdan esen yelden
__________________


Pl1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09.07.14, 20:14   #2 (permalink)
Pl1
Mary Poppins
 
Pl1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jun 2010
Mesajlar: 15.265
Teşekkürleri: 24.316
10.960 mesajına 215.582 kere teşekkür edildi.
Standart

Anla artık anla beni unut bütün geçenleri


Ayrıntılı bilgileri:
Beste : Yıldırım Gürses
Güfte : Aydın Ünsal
Makamı : Nihavend makamı
Usûlü : Sofyan usûlü



Sözleri:

Anla artık, anla beni unut bütün geçenleri
Bitsin herşey bütün aşkım, bunu senden diliyorum
Son mektubu yazarken ben saadetler diliyorum

Biliyorum ayıracak bu son mektup ikimizi
Bu son mektup koparacak yıllar süren sevgimizi
Bitsin herşey bütün aşkım, bunu senden diliyorum
Son mektubu yazarken ben saadetler diliyorum

Üzülsen de artık yeri gelmez güzel günler geri
Bitsin herşey bütün aşkım, bunu senden diliyorum
Son mektubu yazarken ben saadetler diliyorum
__________________


Pl1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:30.


Powered by vBulletin® Copyright © 2017 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
2008-2016 Her hakkı kendinde saklı olan forum.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar paylaşımlarını önceden onay almadan anında siteye yazabilmektedir. Bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. Yinede sitemizde yasalara aykırı unsurlar bulursanız iletisim adresine bildirebilirsiniz, şikayetiniz incelenip en kısa sürede gereken yapılır.