Beyaz Dizi Sevenler Buraya

'Kitap tanıtım' forumunda clondike tarafından 3 Ağu 2011 tarihinde açılan konu

  1. ela86

    ela86 Well-Known Member

    selamlar tüm annelerimizin anneler günü kutlu olsun allah eksik etmesin onlardan bizi bizde onlardan ayırmasın

    dünyada en karşılıksız sevgi anne sevgisiymş allah bizleride o sevgiye erdirsin

    sevgiler
     
    Nayiri bunu beğendi.
  2. vişne bahçesi

    vişne bahçesi Well-Known Member

    bu kadar ugrasıp inceleyinceye kadar benziyomu diye bana sorabilirdin sevgili firecim:füü:neyse bu ugrasın kore ugraslarından iyi bence en azından bana bir yararı oluyo gülüyorum bolbol :zuhaha:(smile koycam ben seviyorum rengarenk olmasını yazının okurken daha eglenceli oluyo )
    simdi kitap karsılastırmana bir iki yorumda ben katıyım dedim gene dayanamadım evet vb olarak mirandayı oldukça sapsal bulmustum hatta okurken demiştim iyiki robert acıdıda evlendi bunla yoksa bu kız içki masalarına meze olurdu yakında :kzgn:hayır delimisin sen ofiste kalcaksın anladıkta neden gidip patronun ofisinde kalıyosun :kzgn:şapşal bd kızlarımız arasında kendisi ilk bestedir bana göre :kzgn:birde margarey aplanın butun kitaplarında oldugu gibi -ki gelişim döneminde böle seyler pek olmaz- kitapta kopukluk vardır olaydan olaya atlama hat safhadadır ve soguk robumuz ne ara asık olmustur hiç anlamamısımdır kitabı bin kere okudugum halde hos kızıda anlamamıstım :kzgn:sanırım firemin herzaman dedigi gibi gönül gözümle okumadıgım kitaplardan :zuhaha:ancak kitap yıllardır okumama ragmen aklımdadır ve severim kitabın masum halini :Lv:buarada firenin dedigi gibi ingiliz olduklarıyla baglantısı varmı bilmem ama gercekten karakterler cok soguktur;)
    diger kitaba gelince sana katılıyorum firecim adam aman nasılsa ölecekmişim deyip kızımızı yataga atmaya karar veriyo arkadasına verdigi söz falan hemen önemini yitiriyo:kzgn:bdlerden birinde kapı dinleyen kişiler hep kendileri hakkında konusulanları yanlıs anlarlar diye bir cumle gecer bu cumle bu kızımıza cuk diye uyuyor :kzgn:bide utanmadan duydum herseyi seni ondan terkediyorum dio sapşal kız desene ben bunları duydum dogrumu :kzgn:adamcagızda ne bilsin kanser diye terkediliyo sanıyo :dil:
    buarada adamla gina yani kıskanılan kadın arasında ilişki olmadıgına kızımız kesin inanasın diye yazarın ginayı escinsel yapması sahnesinde ben kopmusumdur :zuhaha:kıskanılan kadından kurtulma yolu superdi yazarın:zuhaha:ve sonra maximiz mucizevi bir sekilde (fire yazmamıs bende beni pataklamasın diye yazmıyom hastalıgını)iyileşir madem iyilestiricen böle iyileşmesi daha mantıklı bir kanser turu yaz dimi sevgili jac (kendisi yakın arkadasım oldugundan surekli jac derim :zuhaha:)kızın suratına kapıyı gecirir ve birden bir aydınlanma yasar ki okadar sey yapar kıza uzulmez kapıyı suratına gecirince fireminde dedigi gibi bülbül gibi şakır bu kısmı okurken aklıma pl gelmiştir vakti zamanın da ya kapı döner kapı olsaydı diye zira plcim benim yakalayamadıgım otomatik kapı detayını yakalayıp beni kahkahalara bogmustur vakti zamanında :zuhaha:
    jac in bu kitabını okumamın ustunden 4 ay falan gecmesine ragmen pek aklımda kalmamsıtır ama margareyin kitabını 21 yasımda okumama ve yıllardır okumama ragmen aklımdadır (21 yasında okudugma göre yani daha yarım yıl olmus:zuhaha:)
    şimdi buna bakarak firecim vb dag evini daha cok seviyo diyebilirmiyiz gunun sorusuda bu sana:zuhaha:
     
  3. vişne bahçesi

    vişne bahçesi Well-Known Member

    küflümün butun annelerinin ve ilerde anne olacak butun güzel arkadaslarımın anneler gunu kutlu olsun :Lv:
     
  4. meleksi

    meleksi Well-Known Member

    anneler günü kutlu olsun..
     
  5. ekabir16

    ekabir16 New Member

    anneler gününüz kutlu olsun.
     
  6. alkane

    alkane Well-Known Member

    Bide buradan kutlayayım;
    Tüm annelerin ve anne adaylarının bu güzel gününü kutlarım:gül:
    Sabah eşim aradı ve anneler günümü kutladı:Lv:Çok mutlu oldum:Lv:
     
  7. anonim

    anonim E-kitap Müdavim

    Sunu anladım ki uzman görüşünü dinlemek lazım..Yoksa okudugunuz hikaye, beyninizi güneşte uzun zaman kalmış, sonra da üzerinden bisiklet gecmis şeftali kıvamına getirebilir..Barbara McMahon-Aşk mı görev mi? ´den bahsediyorum..Hani su Clondike´in öve öve bitiremedigi (!)kitap…
    Önce biraz konuyu anlatayım (bu kadarını anlayana kadar neler cektim ben): Esas oglan Jase , işyerinde calışan esas kız Shannon´a aşık olur..Ama yanında calısana sulanmak isyerinde tacize girecegi icin aşkını kendine saklar ve onun yerine söylesem mi söylemesem mi diye papatya falı acmaya karar verir..Ancak kendisi kadar ahlaklı olmayan babası yaşındaki ortagı Alain, işini fala bırakmaz ( e tecrübe baska birsey tabii) . Shannon´la evlenir ve de kendine tehdit olarak gördügü Jase´i uzak bir büroya sepetler.. Bir zaman sonra Alain ölür ama ölürken „sizi önce Allah´a, sonra birbirinize emanet ediyorum“ der ve de bir sene boyunca ikisini birlikte calısmaya mecbur bırakır..Gıcık iste..Bir ara devreye Alain´in cimri agabeyi girer ,sonra kız ikide bir kendini Jase´in evinde yasarken bulur falan...Sonrası klasik ıvır zıvır ve mutlu son zaten.Sasirdiniz di mi?? ( sadece ilk 40 ve son 10 sayfaya tahammül edebildigim icin geciştiriyorum, caktırmayın)
    Kitap bir ceviri harikası .. Üniversitelerde filoloji fakültelerinde „ceviri sırasında yapılmaması gerekenler“ baslıgı altında bir ders verilse , kaynak olarak bu kitap kullanılabılır bence…
    Mesela: „……. zamanının cogunu o sırada arkadaslık ettigi kızın dairesinde geciriyordu(sevgilisi demek istiyor)“ cümlesinin akabinde tekst „Tanrım onu ne cok özlemisti“ seklinde devam ediyor ki insan ister istemez adamın sevgilisini pardon o sırada arkadaslık ettigi kızı özledigini düsünüyor, ama öyle degil iste..Cevirmen bilinen hertürlü zamir, edat vs.´yi ortaya karısık yapmıs.. Sonuc bu...Bir de metinler arası kopukluk cok fazla..Bir konusmanın ortasında bambaska birsey giriyor ..Ne oldugunuzu anlamıyorsunuz…Kısaca bence zaman ve kagıt israfi…
     
  8. clondike

    clondike Well-Known Member

    Taramayacaktım aslında. Ama böyle sevilen bir yazarın kitabı listede duruyor. Zannedecekler ki paylaşmak istemiyoruz. Yok öyle bir şey. Ama uyarmıştım ben... Neredeyse okumayın yazacaktım. Hatta aynı kitaptaki 2. roman. Catherine Spencer – Zoraki Evlilik
    için de aynı düşüncelere sahibim. Konu daha iyi gibi ama... Her iki romanı da kitap çıktığında okumuştum. Bunca yıl sonra aklımda en çok kalan çevirinin berbatlığı olmuş. Üzgünüm istemeden eziyet ettiğim için....:eek:ff:

    Böyle kötü başka kitaplar da olacaktır. Listeyi bitirmeye çalışıyorum çünkü. Elimden geldiğince uyaracağım....:cool:
     
  9. anonim

    anonim E-kitap Müdavim

    Keske seni dinleseydim diye hayiflanip durdum zaten … Ama iste merak :eek:ff:
    Bizlere herzaman „en önemsiz isi bile yapsan elinden gelenin en iyisini yapmalisin“ diye ögretilmistir..O is titizlikle yapilmalidir.Cünkü senin sorumlulugundadir.. Cogumuz bd´leri kafa dagitmak icin okuyoruz..Hani terapi niyetine … Bilgisayar oyunu gibi ya da mac izlemek gibi..Bu yüzden aslinda cok büyük beklentilerimiz zaten yok.. Ama bazen birazcik bile özen gösterilmiyor… Sirf cevirmen kaynakli da degil sorun.. Yapilan is hic mi kontrol edilmez?? Demek ki edilmiyor, önemsenmiyor…
    Emeklerin icin tekrar tesekkür ederim..Emin ol,uyarilarini ;) dikkate alacagim:gül:


     
  10. bukito

    bukito Well-Known Member

    http://www.kuflu.com/e-kitap/80219-catherine-spencer-zoraki-evlilik-cy-wedlocked-serisi-30-a.html

    son derece romantik ve duygusal bir hikaye...klasik bd'lerden biraz farklı bir tarzı var...eylemden ziyade duygular ve iç sesler ön plana alınmış...intikam yok, kötü insanlar yok, wade yok :)... catherine spencer'ın diğer kitaplarına pek benzemiyor. sanki hasta yatağında ya da çok kırılgan bir döneminde yazmış gibi.
    not: ah bir de şu devrik cümleler olmasaydı...:)
     
  11. Emma

    Emma New Member

    çok çok katılıyorum stres atma kısmına, zaten bu amaçla bd okuyorum, bilgisayar oyunu oynuyorum (sims, sims sims) romantik film seyrediyorum, elişleri yapıyorum, hatta word düzenlemeleri de bu yüzden yapıyorum,
    sadece beklentinin yüksek olmadığı kısma katılmıyorum, benim beklentilerim yüksek o yüzden bir dönem HQ ya mail atıyordum kitap eleştirilerini, sağolsun orada ilgilenen arkadaş çok ilgileniyordu, son dönemde de oldukça düzelmiş görüyorum çevirileri, seri isimleri, çevirenin adı yazılıyor kitapların içine, seriler atlayarak değil sırayla yayımlanıyor, bence HQ nun bir dönem maliyetlerden kısmak için olduğunu düşündüğüm kötü çeviri ve kitap kırpma dönemi bitti diyorum:sak sak:
     
  12. clondike

    clondike Well-Known Member

    Evet bu ve anonim in bahsettiği roman aynı kitapta yer alıyor. Çeviri iyi değil.
     
  13. ela86

    ela86 Well-Known Member

  14. alkane

    alkane Well-Known Member

    http://www.kuflu.com/e-kitap/17943-susan-napier-karanliktaki-melek-beyaz-dizi.html bende bu bd yi okudum.Konusu gerçektende değişikti.Kitap bd erkeğinin duyguları üzerine kurulmuş gibi görünsede, çok güzel bir kitaptı, iki erkek kardeş arasında kalan bir kızın hikayesi.....hatta kardeşlerden biriyle 5 yıl önce beraber olmuş:$ ama hala kendini bakire zannediyordu:Dkonusu ilginçti yani...beni en çok şaşırtan bd erkeğimizin aradan geçen bu koskoca 5 yılda kızı unutmamış olması:gül: ve başka bir kadınla da beraber olmaması:pben severek okudum.:)Okumayanlara tavsiye ederim kesinlikle okuyun;) Ekabir16:Frnds:sayesinde bu bd den haberim oldu.Kendisine teşekkür ediyorum :gül:Bd Bilmeceleri bölümünde sorulan bir bd idi,ve kendisi doğru cevap vermişti:sak sak: bende merak edip,okumaya karar vermiştim ve iyikide okumuşum :Dben bd yi çok beğendim:cool:
     
  15. SEMRAA

    SEMRAA Well-Known Member

  16. ela86

    ela86 Well-Known Member

  17. alkane

    alkane Well-Known Member

    Aloooooooooooo
    küflü ahalisi nerelerdesinizzzzz???????
     
  18. kimya

    kimya Well-Known Member

    arkadaşlar shannon waverly - aşkın büyüsü kitabı taranacaklar listesinde var mı ? :$
    konusunu beğendim de :) üvey anneler ve de üvey dayılar var ;)
     
    Nayiri bunu beğendi.
  19. Emma

    Emma New Member

    daha önce yazdın mı bilmiyorum ama tayininizi merak ettim de geldim
     
  20. alkane

    alkane Well-Known Member

    tayinimiz çıkmadı:Yihu:bd sevenlere değilde küflü günlükte yazmıştım;)
    tayini çıkanlar varsa bende onlara hayırlı olsun diyorum.....:)
     

Bu Sayfayı Paylaş