29 Ekim Cumhuriyet Kuflu Avatarları Bayraklarla Donatalım

Discussion in 'Kutlamalar, Taziyeler...' started by Özgür, Oct 28, 2012.

  1. Özgür

    Özgür Administrator Staff Member

    [​IMG]

    Herkesin şimdiden o bilinçte olsun olmasın, bayramı kutlasın kutlamasın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun...
    29 Ekim Cumhuriyet Bayramında kuflu avatarlarımızı Bayraklarla donatalım, unuttuğumuz herşey adına bir saygı duruşudur bu kuflu.com olarak... :gül:

    Değiştirmek için tıklayın...
     
  2. Pl1

    Pl1 Mary Poppins Staff Member

    29 Ekim Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun...
     
  3. alkane

    alkane Well-Known Member

    Tüm Türkiye olarak huzur ve barış içerisinde daha nize 29 Ekim Cumhuriyet bayramları kutlamamız dileğiyle...

    Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun.
     
  4. Uygu

    Uygu New Member

    [​IMG]

    Cumhuriyet bedava da kazanılmış değildir. Bunu elde etmek için kan döktük. Her tarafta kırmızı kanımızı akıttık. İcabında müesseselerimizi müdafaa için lâzım olanı yapmağa hazırız.

    1923 (Atatürk'ün S.D. III, S. 71)

    M.KEMAL ATATÜRK





    [ame=http://www.youtube.com/watch?v=j4zcbHNv0YY]CUMHURİYET MARŞI - YouTube[/ame]
     
  5. sha.

    sha. ..daha çirkin, daha huysuz


    Cumhuriyet Bayramı, 29 Ekim 1923'te Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'nin Cumhuriyeti ilan etmesinin kutlandığı, Türkiye'nin resmî bayramlarından biri.

    Osmanlı İmparatorluğu'nun dağılması ve Ulusal Kurtuluş Savaşı sonrası, M. K. Atatürk'ün önderliğinde Türkiye Devleti'nin bir cumhuriyet olduğu 29 Ekim 1923'te ilan edilmiştir.


    Mustafa Kemal Paşa, Osmanlı hükümeti tarafından, bölgede düzeni sağlaması için Osmanlı Devleti'nin bir gemisi ile, 19 Mayıs 1919'da Samsun'a gönderildi. Ülkenin çoğu ilinde kongreler düzenledi. "Tek bir egemenlik var, o da Milli egemenliktir. Ülkeyi, yine ulusun kendi gücü kurtaracaktır." ilkesiyle, yurdun her tarafından gelen ulus temsilcileri (milletvekilleri), 23 Nisan 1920 günü Ankara'da Büyük Millet Meclisi'nde toplandı. Meclis, Mustafa Kemal Paşa'yı "Meclis Başkanı" olarak seçti. Mustafa Kemal Paşa'nın önderliğinde Büyük Millet Meclisi, Türk Kurtuluş Savaşı'nı başlattı. Halk ve düzenli ordular düşmana karşı savaş verdiler, omuz omuza mücadele ettiler.

    Kurtuluş Savaşı'nın zaferle sonuçlanmasını takiben 1 Kasım 1922'de TBMM saltanatı lağvetti. Padişah Vahdettin "vatan haini" ilan edildi ve yurdu terk etti.

    24 Temmuz 1923 tarihinde, İsviçre'nin Lozan şehrinde, Lozan Üniversitesi'nde, Türkiye Büyük Millet Meclisi temsilcileri ile İngiltere, Fransa, İtalya, Japonya, Yunanistan, Romanya, Bulgaristan, Portekiz, Belçika, SSCB ve Yugoslavya temsilcileri tarafından Lozan Barış Antlaşması imzalanmıştır. Bu antlaşma ile yeni bir devletin temelleri atılmıştır. Fakat, devletin yönetim biçimi henüz belirlenmemiştir.

    İkinci dönem Büyük Millet Meclisi, 11 Ağustos 1923'te ilk toplantısını yaptı. 13 Ekim 1923'te Ankara başkent ilan edildi. Atatürk; egemenliğin ulusa dayandığı bir sistem olan cumhuriyet yönetiminin ilanı için hazırlıklar yapmaya başladı. 28 Ekim 1923 akşamı yakın arkadaşlarını Çankaya'da yemeğe çağırdı. Onlara, "Yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz." dedi.

    29 Ekim 1923 günü Atatürk, milletvekilleri ile görüştükten sonra taslağı hazırlanan "Cumhuriyet" önergesini Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne verdi. Meclis önergeyi kabul etti.

    Böylece, Türkiye devletinin yönetimi biçimi "Cumhuriyet" olarak, adı "Türkiye Cumhuriyeti Devleti" olarak belirlendi. Atatürk, kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin, ilk "Cumhurbaşkanı" oldu. Cumhuriyetin ilanı, yurtta sevinç ve coşku ile karşılandı.

    Cumhuriyette Atatürk'ün de söylediği üzere, "Egemenlik kayıtsız şartsız ulusundur." Ulus, kendini yönetme yetkisini, kendilerine temsil eden milletvekilleri aracılığı ile kullanır. Cumhuriyet yönetiminde, yurttaşın seçme ve seçilme hakkı vardır. Seçilen temsilciler, yasaları tasarlar ve yöneticileri ulus adına denetler. Ulus, seçimle yöneticileri seçebilir.


    29 Ekim 1923'te TBMM, Teşkilât-ı Esasiye Kanunu'nda (1921 Anayasası) yaptığı değişiklikle, devletin yönetim biçimini "cumhuriyet" olarak ilan etti. Bu ilan, aynı gece atılan 101 pare top ile kutlandı. 1924 yılında, "cumhuriyetin ilanı" şenliklerle kutlandı.

    2 Şubat 1925'de, Hariciye Vekaleti'nce (Dışişleri Bakanlığı) düzenlenen bir kanun teklifinde 29 Ekim'in bayram olması önerildi.[1] Bu öneri metninde "Medeni ülkelerden her biri kendisi için millî bayram olmak üzere tek bir gün kabul etmiştir. Her millet bu şekilde belirlediği günü, resmî özel gün sayarak yalnız o günü gerek ülke içinde, gerek dış temsilciliklerinde millî törenle icra eder... Yabancılara da kutlattırılması gereken, Türkiye Cumhuriyeti'nin ve milletimizin resmî özel gününü öteki medeni ülkeler gibi bir gün olarak belirlemek lazımdır. O gün ise cumhuriyetin ilanı günü olan 29 Ekim'den başkası olmamalıdır."[1] dendi. Bu teklif Meclis Anayasa Komisyonu tarafından incelendi ve 18 Nisan 1925'te karara bağlandı. 19 Nisan'da bu teklif TBMM tarafından kabul edildi. 628 sayılı bu kanun ile 29 Ekim, 1925'ten itibaren "bu gün", ülke içinde ve dış temsilciliklerde bayram olarak kutlandı.
    vikipedi



    [​IMG]
     
  6. curium

    curium Primus inter pares

    herkesin cumhuriyet bayramını kutlarım.

    M.K.ATATÜRK diyorki;

    "Gençler cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız. Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz. "
     
  7. anonim

    anonim E-kitap Müdavim

    Cumhuriyet ,sen seversin ben sevmem denilebilecek ,üzerinden kolayca politika yapılabilecek sıradan bir kavram değil… Türkiye Cumhuriyeti Devleti, cumhuriyet esasları üzerine kurulmuş.O halde cumhuriyeti ve cumhuriyetin temel unsurlarını tartışmaya açmak, devletimizin devamlılığını tartışmakla eşdeğer benim gözümde..Ülkesini seven hiçkimsenin ,hiçbir vatanseverin böyle bir şeyi arzu edebileceğine inanmak istemiyorum…
    Ulusça bayramımız kutlu olsun…

    [​IMG]
     
  8. zipper

    zipper quae nocent docent

    29 ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun,gelecek günler ülkemize huzur,birlik ve beraberlik getirsin
     
  9. ozlem65

    ozlem65 Active Member

    29 ekim cumhuriiyet bayramimiz kutlu ve mutlu olsun
     
  10. bermer

    bermer Well-Known Member

    29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu, mutlu, uğurlu olsun..

    Ülkemi karanlık günlere döndürmek isteyen örümcek beyinlilerin elinde yanan ateş olsun!!!

    Bu şiiri çok seviyorum, son iki beyit zaten hafızalara kazınmış, şairimizin muhteşem sözleri ile selam olsun..

    ON BEŞ YILI KARŞILARKEN

    Kim derdi yarılsın da nihayet yerin altı,
    Bir anda dirilsin de şu milyonla karaltı.

    Topraklaşan ellerde birer meşale yansın.
    Kim der ki şu milyonla adam birden uyansın.

    Kim derdi seher yıldızı doğsun da bir evden,
    Kaçsın da cehennemler o bir dalma alevden,

    Canlansın ışık selleri olsun da o damla
    Beş devletin öldürdüğü devlet bir adamla.

    Kim der ki en son rakamlar da delirsin.
    On beş asır on beş yılın eb’adına girsin.

    Dünyaları bir fert evet oynattı yerinden,
    Sarsıldı demirler evet azmin demirinden.

    Mazi yıkılıp gitti evet fesli, kafesli:
    Lâkin bugünün ey granit bünyeli nesli,

    Bir şey ele geçmez şerefin sade adından.
    Sen arşı bırak, varsa haber ver kanadından.

    Gökten ne çıkar? Gök ha büyükmüş ha değilmiş,
    Sen alnını göster ne kadar yükselebilmiş.

    Gökler çıkabildin, uçabildinse derindir,
    Tarihi kendin yazıyorsan, eserindir.

    Bahsetme bugün sade dünün mucizesinden,
    İnsan utanır sonra yarın kendi sesinden.

    Asrın yaşamak hakkını vermez sana kimse;
    Sen asrını üstünde izin varsa benimse;

    Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır
    Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.

    Mithat Cemal KUNTAY
     
  11. Emma

    Emma New Member

  12. dolunay

    dolunay Active Member

    29 ekim cumhuriyet bayramımız kutlu olsun.
     
  13. sha.

    sha. ..daha çirkin, daha huysuz

  14. meleksi

    meleksi Well-Known Member

    cumhuriyet bayramamımız kutlu olsun..
     
  15. sheridan

    sheridan Well-Known Member

    En büyük bayramımız olan CUMHURİYET BAYRAMIMIZ kutlu olsun... Bugün tüm yasak ve engellemelere rağmen coşkuyla kutladığımız bayramamızı, nice aydınlık yıllarda da beraber kutlayacağız kuflu dostlarım...
     
  16. ekabir16

    ekabir16 New Member

    Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.

    Yurtta sulh cihanda sulh.
     
  17. birdie

    birdie Well-Known Member

    Gerçek anlamda egemenliğimizi ve bağımsızlığımızı kazanabildiğimiz, kurabildiğimiz; bu yolda emek harcadığımız daha güzel, daha anlamlı 29 ekimlerde yine görüşebilmek dileğimle...
     
  18. Özgür

    Özgür Administrator Staff Member

    Sizi seviyorum kuflu dostları... Sonsuza kadar hiçbir devlet devam edemez ama inşallah Mustafa Kemal Atatürk'ün öğretileri daha iyi bir öğreti çıkana kadar hep devam eder...
     
  19. curium

    curium Primus inter pares

    ondan iyi çıkamazki

    bende öyle bi devlet adamı tanımadım. bildiği yabancı diller, sahip olduğu bilgi ve kültür, kendinden önce halkını düşünen ve öldüğü güne kadar bu amaçla hareket eden biri....:saygilar::saygilar:
     
  20. bermer

    bermer Well-Known Member

    Atatürk'ten kendi sözleriyle...

    Atatürk, bir konuşmasında "Çağdaş bir cumhuriyet kurmak demek, milletin insanca yaşamasını bilmesi, insanca yaşamanın neye bağlı olduğunu öğrenmesi demektir"1 diyerek, Cumhuriyetin kurulması ve bekası için "insanca" yaşamanın önemine dikkat çekmiştir.

    "İki Mustafa Kemal vardır. Biri ben, fani Mustafa Kemal; diğeri milletin içinde yaşattığı Mustafa Kemaller idealidir. Ben onu temsil ediyorum. Herhangi bir tehlike anında ben ortaya çıktımsa, beni bir Türk anası doğurmadı mı, Türk anaları daha nice Mustafa Kemaller doğurmayacaklar mı? Feyz milletindir, benim değildir."2

    "Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu kafidir (yeterlidir.)"3


    Kaynak:
    1 Muhit Mecmuası, sayı 32, Haziran 1931, s. 87-88
    2 Emre Kongar, Devrim Tarihi ve Toplum Bilim Açısından Atatürk, Remzi kitapevi, 4.Basım, İstanbul, s.180-181
    3 Cemal Kutay, Ne Buldu, Ne Bıraktı, Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı, İzmir, Tarihsiz, s. 175
     

Share This Page