Çikolatalı,Vişneli,Krokanlı Pasta

Discussion in 'Yemek Tarifleri' started by zipper, Aug 4, 2013.

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN PL :)



    [​IMG]

    1 adet kakaolu pandispanya

    Kreması için:

    2 yemek kaşığı mısır nişastası

    5 yemek kaşığı şeker

    2 yemek kaşığı kakao (tepeleme kaşık )

    1/8 tatlı kasığı tuz

    1 bardak süt kreması (200ml. lik 1 paket)

    1+1/4 bardak süt (200ml.lik bardakla 2 su bardağından 1,5-2 parmak eksik süt)

    2 büyük yumurta

    1 çay bardağı kullandım

    1 paket vanilya

    Kremanın hazırlanışı:

    Mısır nişastası, şeker, kakao ve tuz ağır tabanlı bir tencerede karıştırılır. Üzerine krema, süt ve yumurtalar eklenir telle bütünleşene kadar çırpılır. Damla çikolatalar da eklenir. Orta ateşte telle yavaş ve devamlı şekilde karıştırarak (ve ara sıra tencerenin kenarlarını da sıyırarak) 7 ila 8 dakika, ya da puding kaynamaya başlayıncaya kadar pişirilir.
    Puding tencereden bir kaseye dikkatlice boşaltılır ve azıcık su ve buz kalıplarıyla doldurulmuş daha büyük bir kasenin içine oturtulur. Beş dakika ya da soğumaya başlayıncaya kadar puding buz banyosunda karıştırılır. Vanilya eklenir, karıştırılır.
    Üzeri streçle kaplanıp iyice koyulaşıp soğuyana kadar buzdolabında dinlendirilir.


    Pastanın hazırlanışı:

    Pandispanya katları, 1 bardağın yarısına kadar sulandırılmış tanesiz vişne reçeli yada kompostosuyla ıslatılır.
    Pastanın arası için fıstık krokan yapılır. Bunun için çelik bir tavada 1/2 çay bardağı toz şeker ve 1/2 çay kaşığı tereyağını eritip, rengi sararınca 1 çay bardağı tane yeşil fıstık ekleyin. Biraz çevirip (çok fazla kavurunca fıstık acılaşıyor) fırın tepsisinin tersini tereyağla yağlayıp üzerine dökün.
    Soğuyunca kırıp pastanın arasına kullanın.

    Servis tabağının üzerine pandispanyanın çapında bir çemberi ve içine de pandispanyanın ilk katını yerleştirin.
    Vişne şurubu ile ıslatıp, çikolatalı kremadan yayın, üzerine fıstık krokanları yerleştirip, ıslatılmış 2. kek katını yerleştirin.
    Tekrar krema yayıp, pastayı biraz dolapta dinlendirin.

    Üzeri için :

    Dondurulmuş vişneyi (yaklaşık 400-500 gr. gidiyor) şeker(3-4 kaşık şeker ) ve suyla ezilmiş nişasta (1-1,5 kaşık nişastayı 2-3 kaşık suda ezin) ile pişirin. Çok fazla pişirmek rengini matlaştırıyor. İsterseniz tart jöleyi vişne suyuyla pişirip, içine vişneleri ekleyerek de kullanabilirsiniz)Soğuyunca pastanın üzerine yayın.
    Pastayı yine dolapta biraz dinlendirip, dikkatlice çemberi çıkarın. Pastanın kenarlarına kalan kremadan sürüp kırık fıstıkla kaplayın.

    Alıntıdır.

    [​IMG]
     
  2. Pl1

    Pl1 Mary Poppins Staff Member

    teşekkürler Zipperciğim, tarif için kutlamalar için herşey için, iyi ki varsın sağol.
     
  3. zipper

    zipper quae nocent docent

    Sen de PLcimm, sen de iyi ki varsın ,daha güzel kutlayacağımız günler olur inşaallah ,mutlu seneler tekrar :gül:
     
  4. vişne bahçesi

    vişne bahçesi Well-Known Member

    ooo zipperdan yeni bir tarif:canim: visne bunu denemezmi simdi:Lv:
     

Share This Page