Bu Tarz Benim'e RTÜK'ten ceza

'Magazin Haberleri' forumunda ENB_ tarafından 21 Kas 2014 tarihinde açılan konu

Konu Durumu:
Özür dileriz,Bu konu cevaplara kapatılmıştır.
  1. ENB_

    ENB_ Member

    RTÜK'ten edinilen bilgiye göre, Üst Kurul dünkü toplantısında "Bu Tarz Benim" adlı yarışma programına ilişkin hazırlanan uzman raporunu görüştü. Raporda, söz konusu programla ilgili 15- 20 Ekim arasında RTÜK şikayet hattına 681 bildirim ulaştığı bildirildi. Programın ilk bölümlerinde yorumların tamamının o yarışmacının giydiği kıyafete ilişkin olduğu ancak bir süre sonra yarışmacılar arasında kişisel tartışmaların baş gösterdiği ve bu tartışmaların her bölümde daha da şiddetlenerek programın büyük bir kısmını alır hale geldiği kaydedildi. "Ekranlardaki bu yoğun kavga ortamına şahitlik etmenin izleyicide de bir gerginlik hissi oluşturabileceği"ne dikkat çekilen raporda, şu ifadelere yer verildi:programda izlenirliğin arttırılması amacıyla gerginlik düzeyinin sürekli üst seviyede tutulmaya çalışıldığı gerek sunucunun gerekse jüri üyelerinden bazılarının ortamı teskin etmek için herhangi bir çaba göstermek bir yana tartışmaları daha da kızıştıracak şekilde konuşmalara dahil oldukları tespit edilmiştir. Yarışmanın başta belirtilen amacını aştığı artık bir stil yarışması olmaktan uzaklaştığı, yarışmacıların rekabet konularının kişisel çatışmalara döndüğü, hakarete, aşağılamaya hatta şiddet eğilimine varan tartışmaların yaşandığı, karşıdakinin rızası olmadan onun özel anlarını kayıtlarına alarak gerektiğinde bununla tehdit edebilmenin başvurulabilecek bir yol olarak ortaya konulmasında bir sakınca görülmediği, tüm bu olayların yarışmacılardan bazılarının dayanamayacağı noktaya geldiği, hemen her bölümde ağlayan birilerinin olduğu gözlenmiştir.
    200 bin lira ceza

    Raporu görüşen Üst Kurul da programın, 6112 Sayılı Kanun'un 8. maddesinde yer alan "İnsan onuruna ve özel hayatın gizliliğine saygılı olma ilkesine aykırı olamaz, kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde ifadeler içeremez" hükmünü ihlal ettiğine karar verdi. İdari para cezaları kuruluşların bir önceki ayki reklam gelirlerine göre belirleniyor. Karara göre kanal yaklaşık 200 bin lira para cezası ödeyecek.
    Kaynak: Haberler, Güncel Haberler, Gazete Haber - Milliyet Haber
     
  2. Pl1

    Pl1 Mary Poppins Site Yetkilisi

    çokkkkkk üzüldüm bu gibi gereksiz yayınların ne işi olur ki anlamıyorum. tam bir aptal makinasına çevirdiler tvleri bizleri de aptal.
     
  3. ENB_

    ENB_ Member

    200 bin lira hiçbir şey değil bunlar için oradaki kızlar üzerinden neler yapıyorlar o kızlarda ileride pişman olacak belki ama dahil oldular işte bu saçmalığa
     
  4. gizemecegül

    gizemecegül New Member

    200 bin ceza bunları etkilemez ki
    ülkenin bu kadar sıkıntısı varken bu insanların dünyaları nelerden ibaret
    bu basitlik nasıl bir şey bu kızların aileleri yok mu hiç mi kızmaz hiç mi akıllaarı yok
     
  5. ENB_

    ENB_ Member

    En üzücü olanı o kadar çok takipçisi izleyeni var ki haber siteleri son dakika olarak bile veriyor
     
  6. serif***

    serif*** Active Member

    iğrenç bir program kim izliyor anlamıyorum ben 1-2 defa baktım sonra estafur dövbe dedim bizi ne hale getirdiler tv lerde neler yayınlanıyor ve bunu insanlar seyrediyor yazık bizlere :(
     
  7. nicksiz

    nicksiz Active Member

    kör alıcının kör satıcısı olurmuş.toplumda izlenen proğramlara baksanıza.bizim evde akşam haberlerine kadar tv açılmaz.
     
Konu Durumu:
Özür dileriz,Bu konu cevaplara kapatılmıştır.

Bu Sayfayı Paylaş