Kuflu Tarih

'Forum Hakkında' forumunda Özgür tarafından 23 Ağu 2011 tarihinde açılan konu

Konu etiketleri:
  1. Özgür

    Özgür Administrator Site Yetkilisi

    Merhaba arkadaşlar,

    Daha önce başka bir forum altyapısı ile yaklaşık 8 ay hizmet vermiştik ve o veritabanında böyle bir konu oluşturmuştum. Fakat vBulletin'e geçerken yeni db ile başlama kararımız bu oluşturduğum konu da gitmişti. Belki merak eden arkadaşlarımız olur düşüncesiyle vakit bulduğumda bu konuyu yeniden yazmak aklımda vardı ve şimdi yazıyorum. :)

    Dilerseniz nasıl kurulmaya karar verildiğinden başlayalım. Sha. ve ben aynı zamanda eski birer IRC kullanıcıları sayılırız. (Halen ara sıra belli ortamlarda bulunurum böyle dostlarımız varsa mesaj atabilirler. :) ) Tanışmamız da orada oldu. Daha önce birkaç büyük web tabanlı site yöneticiliği ve sahipliği yapmıştım ama ortamlar nedeniyle sonlandırma kararı almıştık. Sha. ile bir süredir tanışıyorduk ama bu konuya karar vermemiz belli bir zaman sonra olmuştur. Bir site açmaya karar verdiğimizde üç kişiydik. Ben, sha. ve şuanda nicki crimson olan o zamanki nicki ile raincrier. Crimson o dönemki başından geçen talihsizlikler nedeniyle aramızdan ayrılmıştır ama her zaman hayatımda bir fikir makinesi olarak yer aldığı gibi o dönem için de destekleri için birkez daha teşekkür ederim. Siteyi kurmaya karar verdiğimizde forumun pek verimli olmayacağını düşünerek farklı altyapılar aramaya başlamıştık. O dönem için türkçe çevirisi olmayan bir scripti türkçeye çevirdik ancak scriptsel sorunlar sebebiyle kullanamayacağımıza karar vererek arkadaşlarımızın da yoğun baskılarıyla :) yeniden forum kurmaya karar verdik.

    Domain kaydımız tam yılbaşı gecesidir. 31.12.2008 kuflu alan adının alınış tarihidir. Bu alanadı nerden aklınıza geldi diye çoğu arkadaşlarımız merak ediyor, bu alanadını ararken uzun incelemelerde bulunduk aslında ve akılda kalıcılık, isim kısalığı gibi sebepler nedeniyle birçok arkadaşımızın düşündüğü isim benim isim babalığımla bulundu. 15 gün içinde ise forumumuz kurulmuştur. 2009'un ilk 8 ayına dair forumda şuan hiçbir materyal bulunmuyor çünkü en başta da açıkladığım gibi başka bir script altyapısıyla hizmet verdikten sonra yine verimsizlik sebebiyle altyapımızı değiştirdik.


    İlk forum döneminde sha., o zamanki nickleri rebel.qirl, merikız, mahkumsun, delichocuq(darkblood) arkadaşlarımız foruma katkıları çok önemliydi. 8 ay süre ile forumumuz tam bir aile ortamı ile birlikte büyüdü ancak yeteri kadar emeklerimizin karşılığını alamadığımız için altyapıyı değiştirerek devam etme kararı aldık. Forumun stabil bir şekilde açılması 04.08.09 (benim kayıt tarihim) dur. Kuflu tek birşeyi amaçlamıştır, dostluk ortamını hiç bozmadan ve saçmasapan tavırlarıyla bozacak şahıslara izin vermeden kaliteli sıcak bir ortam oluşturmaktır. Bunu halen yaşattığımıza inanıyorum ve bu beni çok mutlu ettiğini söylemem gerek.


    Forumda ekitap bölümünün nasıl aktif hale geldiğini de merak eden arkadaşlarımız olabilir. Bu konuda emeğin tamamen sha.'ya ait olduğunu söylemek yanlış olmaz. İlk onun paylaşımları ve benim de açtığım konularla başladık. Zamanla ekitap konusunda tanıdık yüzler aramıza katıldı. Belli bir süre sadece ben ve sha. bölümle ilgilendik daha sonra kardeşlerim BBurcu ve Nerissa'ya forum fikrini gayet iyi anladıkları için yetkili olarak ekledik. Belli bir kalıpta uzun süredir yeni katılan ve emeği belli bir zamandır çok büyük olan arkadaşlarımıza da birkez daha teşekkür etmek isterim.

    Bu süreçte ismini sayamayacağım çok arkadaşımız bize destek olmuştur. Hepsine birkez daha teşekkür etmek istiyorum. Tabi dostlarım, arkadaşlarım olan aile fertlerine, şuan forum yönetiminde olan ve bundan önce forum yönetiminde bulunmuş arkadaşlarımın hepsine birkez daha teşekkür ederim.


    Konu ufak şekilde geçmişi yad etmek amaçlı açılmıştır. Zamanla genişletebiliriz. Kuflu hakkında merak ettiklerinizi bu başlık altından ve formspring sayfamızdan her zaman sorabilirsiniz.
     
    Miranmidilli ve periza bunu beğendi.
  2. Özgür

    Özgür Administrator Site Yetkilisi

    Dünden bugüne aramızda yer alan yönetici olarak görev almış arkadaşlar:

    sha.
    Özgür
    AnekToD
    Rebel.qirl(Meleq'm)
    Brutal
    MerikıZz
    MahkumsuN
    DarkBlood
    Silverstein
    Küflü Siyah
    Nerissa
    BBurcu
    Gülümse
    YıldızlıAtlas
    Ser_reS
     
  3. Özgür

    Özgür Administrator Site Yetkilisi

    periza bunu beğendi.
  4. eun sung

    eun sung Well-Known Member

    karikatür süpermiş ...:)
     
  5. MerikızZ

    MerikızZ <b>Öz ağlamadan , Göz ağlamaz</b>

    hey gidi ya tam 4 sene olmuş çok güzel bi 4 sene hemde küflü.com benim için çok degerli benim için her şeyin ilki nerdeyse =) çok saol özgür bunları paylastıgın ve bize bu ortamı hazırladıgın için cok saol.
     
  6. Nayiri

    Nayiri Well-Known Member

    küflü.com benim için çok degerli
     
  7. sha.

    sha. ..daha çirkin, daha huysuz

    zamanın ne kadar hızlı geçtiğini gösteriyor sanki.. :)
     
    vişne bahçesi ve Özgür bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş