1 Nisanın Tarihçesi! 15. yüzyılın sonlarında, Haçlı ordusu Endülüs Müslümanlarının son kalesini kuşatır. Uzun süren bir k...uşatma olmasına rağmen, kış aylarının da etkisiyle, kale korunabilmektedir. Durumun zorluğunu anlayan Haçlı ordusunun komutanı değişik taktikler düşünmektedir. En sonunda 31 Mart gecesi Kalenin önüne giderek bir elinde Kur'an bir elinde İncil 'Şu iki kitap üzerine yemin ederim ki, teslim olursanız bu akşam size bir şey yapmayacağım' der. Gerekli görüşmelerden sonra canlarının kurtarılması karşılığında Müslümanlar kaleyi teslim ederler. Ertesi sabah, yani 1 Nisan sabahı, Haçlı ordusu komutanı bütün Müslümanların öldürülmesi için emir verir. Bunun üzerine Müslümanlar 'Yemin etmiştiniz, bize söz vermiştiniz' dediklerinde Haçlı ordusu komutanı 'Benim sözüm size dün akşam içindi, bugün için size bir sözüm yoktur' diye cevap verir ve BÜTÜN MÜSLÜMANLAR ORADA ŞEHİT EDİLİR. İşte o gün bugündür 1 Nisan Hıristiyanlar arasında 'Hile Günü' olarak kutlanmaktadır. Maalesef halkımız arasında da yaygınlaşmış, yüzlerce, binlerce Müslüman’ın katliam günü olan 1 Nisan'lar, bir şaka günü olarak kutlanmaktadır.
ordan buraya kadar haa nasıl bi çekim gücünüz var hayret doğrusu ama şaka günü ilan eden kişi benim gözüme gözükmesin bu gün kalpten gitmessem başka hiç bir gün beni öldüremezler oyyy ne gün bitmek bilmedi tek güzel yanı maaşımı çekmeye gitcem birazdan
sonuçta müslümanlarım katledilmesini kutlamıyoruz dimi ? zaten bi kutlama yapanda yok...bu günde gülüyorsak hafızalarımızda bu günün şaka günü olarak kaldığından dolayı...bu tür şeyler en nefret ettiğim durumlar.İnsanların gülmek için , eğlenmek için bahane bulduğu günleri yada bunun gibi şeyleri "siz gülüosunuz ama aslında böyle" diyerek mahvetmek ya da o anlık mutluluğu yıkmak hiçte iyi bişey değil. "1564 yılında Fransa kralı IX Charles, yıl başlangıcını Ocak ayının birinci gününe aldı Daha önce Avrupada yaygın olan yıl başlangıcı Mart 25 idi O zamanki iletişim şartlarında IX Charles'in bu kararı fazla yayılamadı Duyanlar ise protesto amacıyla eski adetlerine devam ettiler1 Nisan'da partiler düzenlediler Diğerleri ise onları Nisan aptalları olarak nitelendirdiler1 Nisan'a bütün aptalların günü adını verdiler Bu günde diğerlerine sürpriz hediyeler verdiler, yapılmayacak partilere davet ettiler, gerçek olmayan haberler ürettiler Yıllar sonra Ocak ayının yılın ilk ayı olmasına alışılınca, Fransızlar 1 Nisan gününü kendi kültürlerinin parçası görerek devam ettirdiler Oradan da bütün dünyaya yayıldı.. Zafer CULFA Karadeniz Teknik Üniversitesi Rize İlahiyat Fakültesi"