Malzemeler : 3 paket kabartma tozu 2 su bardağı yoğurt 1 su bardağı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı tuz aldığı kadar un (5 su bardağı) İçine; 3-4 adet haşlanmış patates kırmızı pul biber karabiber tuz yada peynir + maydonoz Üzerine; galeta unu Yapılışı : Kabartma tozu, yoğurt , sıvıyağ, tuz karıştırma kabına alınır ve aldığı kadar un eklenip kulak memesi kıvamında bir hamur oluncaya kadar yoğrulur. Hazırlanan hamur 15 dakika kadar dinlendirilir. Haşlanmış patatesin kabukları soyulup çatalla ezilir, tuz ve baharatlarla tatlandırılır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp elde açılır, iç malzeme yerleştirilerek kapatılır ve elde yuvarlanarak şekil verilir. Galeta ununa bulanıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir. 180 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirilir. Afiyet olsun. Zip'in notu: Şiddetle tavsiye olunur.Bunu yapınca bir daha mayalı hamura eliniz gitmeyecek