ADSL modemlere şifre koymak

'Bilgisayar' forumunda Özgür tarafından 17 Eyl 2009 tarihinde açılan konu

Konu etiketleri:
  1. Özgür

    Özgür Administrator Site Yetkilisi

    ADSL Modemlere Şifre KoymakModemlere Şifre Koymak ModemModem şifreleme Adsl Modem Adsl


    Kablosuz ağlarda veri güvenliğini sağlamak için veri şifreleme yöntemleri kullanılabilir. Bu amaçla geliştirilen WEP ile kablosuz olarak transfer ettiğiniz verilerin güvenliğini sağlayabilirsiniz. Bu özelliği kullanabilmek için Wireless ekranının alt linki Wireless Security kullanılır.

    128 bit şifreleme yeterli güvenliği sağladıgı için anlatımı o şekilde yapıyorum

    baslat/calıstır/cmd
    ipconfig/all yolunu izledikden sonra



    -----------------------------------

    Airties Modem




    Kablosuz özelliğe şifre koymak


    1-Öncelikle tarayıcımızın adres satırına 192.168.2.1 yazıyoruz...




    [​IMG]


    2-Solda kablosuz kısmını tıklayıp WPA'yı seçiniz..




    [​IMG]


    3-Paylaşılan şifre kısmına 8 ile 36 karakter arasında bir şifre giriyoruz girdiğimiz şifreyi bir kağıda not alıyoruz ve ayarları kaydediniz..




    [​IMG]


    4-Tekrar solda güvenlik kısmına tıklıyoruz ve izin verilen şifreleme tipine sadece wpa seçip ayarları kaydediniz..




    [​IMG]

    ---------------------------------
    GENEL WİRELESS SİFRELEME BU SEKİLDEDİR



    [​IMG]

    Security Mode olarak WEP kullanıldığı taktirde kullanıcı bilgisayarı ile WAG54G arasında veri aktarımı şifreli olarak gerçekleşir. Passphrase for keys alanına alfanumerik karakterler girildiği taktirde Generate butonu kullanılarak 4 farklı WEP Key üretilir. Default key alanında belirtilen key eğer PC üzerinde WEP parametresi olarak tanımlanırsa veri güvenliği sağlanacaktır. WEP aktive edildikten sonra kullanıcı bilgisayarı üzerinde WEP tanımlarını doğru yapamazsa kablosuz Internet erişimini kullanamaz.




    [​IMG]

    Kablosuz Internet erişiminizin yanlışlıkla yada bilerek başkaları tarafından kullanılmasını engellemek için WAG54G ADSL kablosuz yönlendirici üzerinde donanım adresi bazında erişim kısıtlama imkanı mevcuttur. Bu özelliği kullanabilmek için Wireless ekranında Wireless Network Access linki kullanılır. Bu ekranda Allow All ve Restrict Access olmak üzere iki seçenek yer almaktadır. Allow All seçeneği ile tüm erişimlere izin verilir. Ancak Restrict Access özelliği kullanılırsa bu durumda kablosuz Internet’ten yararlanabilecek bilgisayarlar donanım adresi olarak tanımlanabilir.


    [​IMG]



    Restrict access özelliği iki farklı şekilde kullanılabilir. Prevent ile erişimi engellenmek istenenler tanımlanır. Böylece tanımlanmamış olan kullanıcılar kablosuz ağdan faydalanabilir. Ya da Permit only kullanılarak sadece bağlanacak kullanıcılara izin verilir. Permit only özelliğinin kullanılması tercih edilir. Şekil 7'de Select MAC Address from Networked Computers seçeneği kullanılarakkablosuz ağa bağlı kullanıcılar listelenir ve bu listeden bağlanması istenilen kullanıcılar seçilerek diğer yetkisiz kullanıcıların erişimi engellenir.




    [​IMG]



    Tüm kablosuz erişim bilgilerinin görüntülenebilmesi için Status linkinden Wireless seçilerek çalışma modu ve Wireless Clients Connected butonu ile kullanıcılar görüntülenebilir...


    NOT: 128-bit wep için anahtar uzunluğu 26 karakterdir

    ------------------------------------------------------------
    Yukardaki Yontemdeki Genel Şifreleme Olmayanlar Bu yontem Tum Modemlerde Default Olarak vardır...




    [​IMG]


    Kablosuz ağın kullanmasını istediğiniz şifreleme Network authentication (Ağ kimlik denetimini) seçin. Aşağıdaki yöntemlerden birini seçerek parola tümce ya da anahtarı girebilirsiniz:

    ***WPA2 ve WPA (PSK): WPA Encryption (WPA Şifreleme) türünüzü TKIP ve AES, AES ya da TKIP olarak ayarlamanız gerekir. Daha sonra bir WPA Pass phrase (WPA Parola tümce) girmeniz gerekecektir (aynı zamanda Ağ anahtarı, WPA anahtarı veya WPA Ön paylaşımlı anahtar olarak da bilinirler). Parola tümce en az sekiz - altmış üç karakter uzunluğunda olmalıdır Bu parola tümce, kablosuz ağa bağlı olan her kablosuz aygıtta aynı olmalıdır. Aynı zamanda Key rotation (Anahtar değişimi) süresini saniye olarak ayarlayabilir, seçeneği devre dışı bırakmak için bu alana 0 girebilirsiniz.

    ***WPA2 (PSK): WPA Encryption (WPA Şifreleme) türünüzü TKIP ve AES, AES ya da TKIP olarak ayarlamanız gerekir. Daha sonra birWPA Pass phrase (WPA Parola tümce) girmeniz gerekecektir (aynı zamanda Ağ anahtarı, WPA anahtarı veya WPA Ön paylaşımlı anahtar olarak da bilinirler). Parola tümce en az sekiz - altmış üç karakter uzunluğunda olmalıdır Bu parola tümce, kablosuz ağa bağlı olan her kablosuz aygıtta aynı olmalıdır.

    ***WPA (PSK): WPA Encryption (WPA Şifreleme) türünüzü TKIP ve AES, AES ya da TKIP olarak ayarlamanız gerekir. Daha sonra birWPA Pass phrase (WPA Parola tümce) girmeniz gerekecektir (aynı zamanda Ağ anahtarı, WPA anahtarı veya WPA Ön paylaşımlı anahtar olarak da bilinirler). Parola tümce en az sekiz - altmış üç karakter uzunluğunda olmalıdır Bu parola tümce, kablosuz ağa bağlı olan her kablosuz aygıtta aynı olmalıdır.


    Not:Modemlerinize şifre koyarak kotanızı daha alt seviyelere indirebilirsiniz...
     

Bu Sayfayı Paylaş