Afyon Lokumu

Discussion in 'Yemek Tarifleri' started by zipper, Apr 29, 2014.

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]



    Malzemeler
    5 su bardağı süt
    1 su bardağı un
    1 su bardağı şeker
    1 yemek kaşığı tereyağı
    1 tatlı kaşığı damla sakızı macunu(isteğe bağlı)
    1 paket vanilya

    içi:

    1 paket toz krem şanti
    1 su bardağından iki parmak az soğuk süt

    ve
    1 kase hindistan cevizi


    Yapılışı

    5 bardak sütümüzü ve 1 bardak unu tencereye alıp karıştırarak muhallebimizi pişirelim.
    Kaynamaya başlayınca ocağı kapatalım.
    Tereyağı, şeker ve vanilyayı ekleyerek çırpma teliyle ya da mikserler 10 dakika kadar çırpalım.
    Uygun bir tepsiye (tepsinin biraz büyük olması gerekiyor ) hindistan cevizini eşit şekilde serpelim..
    Hazırlayıp mikserlediğimiz kremamızı tepsiye yine eşit şekilde dökelim ve üzerini düzleyelim...
    Buzdolabında 1 saat kadar donması için bekletelim..
    Biz bu arada toz krem şantiyi soğuk sütle çırparak hazırlayalım.
    Hazırladığımız krem şantimizi kremamızın üzerine boş yer kalmayacak şekilde yayalım.
    Tatlımızı şantininde biraz donması için tekrar buzdolabına 20 dakika kadar alalım..
    20 dakika sonunda tatlımızı istenilen boyutta keserek spatula yardımı ile sararak rulo yapalım...

    Ruloların boyutu küçük olursa şekil olarak ta sunum daha güzel olur..

    *Kremayı tepsiye kalın yaymamaya dikkat edin. Kalın olursa rulo yapmanız zorlaşabilir..
    *Rulo yapmak gözünüzü korkutmasın ama yinede zor gibi derseniz tatlıyı küçük kareler şeklinde kesip iki kat olarak da servis yapabilirsiniz..

    *Paşa lokumunun arasına isterseniz fındık ve ya ceviz de ilave edebilirsiniz.. Rulo yapmadan servis yapacaksanız muz dilimleri de konulabilir..
     
  2. Pl1

    Pl1 Mary Poppins Staff Member

    bana verdiğin kakaolu tarifin beyazı galiba bu da :)
     
  3. zipper

    zipper quae nocent docent

    Evet abla :)
     

Share This Page