Ağzı Açık Mantı

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 3 Ağu 2013 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]

    MALZEMELER:

    Hamuru için:

    3 su bardağı un
    Biraz tuz
    Aldığı kadar su

    İç malzemesi için:

    400 gram orta yağlı kıyma
    1 tane kuru soğan
    3-4 dal maydanoz
    1 çay kaşığı tuz
    Yarım çay kaşığı karabiber
    1 çay kaşığı pul biber
    Domates sosu için:
    3 tane domates
    2 diş sarımsak
    2 çorba kaşığı sıvı yağ
    Biraz tuz
    Biraz fesleğen

    YAPILIŞI:

    *Hamuru orta sertlikte yoğurup dolapta dinlenmeye bırakalım. İç harcı için maydanozu ve soğanı ince ince kıyıp diğer malzemelerle yoğuralım.
    *Sosu için sarımsağı ve domatesi rendeleyip yağ, tuz ve fesleğenle koyulaşana kadar pişirelim.
    *Dinlenen hamuru bezelere ayırıp un yardımıyla bıçak sırtı kalınlığında açalım. *Geniş ağızlı su bardağıyla hamurları keselim.
    *Yuvarlak bir hamuru elimize alıp içine harcı koyup büzerek ağzını tam kapatmadan katlayalım.
    *Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayıp unlanmış tepsiye dizelim.
    *Büyük bir tencereye 10 bardak su ve biraz tuz koyup kaynatalım.
    *Kaynayan suya mantıları atıp haşlayalım.
    *Domates sosu tabağa yayıp üstüne pişen mantıları dizip servis yapalım.


    Alıntıdır.
     

Bu Sayfayı Paylaş