MALZEMELER: Hamuru için: 3 su bardağı un Biraz tuz Aldığı kadar su İç malzemesi için: 400 gram orta yağlı kıyma 1 tane kuru soğan 3-4 dal maydanoz 1 çay kaşığı tuz Yarım çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı pul biber Domates sosu için: 3 tane domates 2 diş sarımsak 2 çorba kaşığı sıvı yağ Biraz tuz Biraz fesleğen YAPILIŞI: *Hamuru orta sertlikte yoğurup dolapta dinlenmeye bırakalım. İç harcı için maydanozu ve soğanı ince ince kıyıp diğer malzemelerle yoğuralım. *Sosu için sarımsağı ve domatesi rendeleyip yağ, tuz ve fesleğenle koyulaşana kadar pişirelim. *Dinlenen hamuru bezelere ayırıp un yardımıyla bıçak sırtı kalınlığında açalım. *Geniş ağızlı su bardağıyla hamurları keselim. *Yuvarlak bir hamuru elimize alıp içine harcı koyup büzerek ağzını tam kapatmadan katlayalım. *Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayıp unlanmış tepsiye dizelim. *Büyük bir tencereye 10 bardak su ve biraz tuz koyup kaynatalım. *Kaynayan suya mantıları atıp haşlayalım. *Domates sosu tabağa yayıp üstüne pişen mantıları dizip servis yapalım. Alıntıdır.