Ahududulu Tart

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 22 Haz 2013 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]

    Malzemeler;

    Tart Hamuru;

    1+1/4 Su Bardağı Un (150 Gr.)

    Yarım Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu

    ¼ Tatlı Kaşığı Şeker (15gr)

    Yarim Limon Kabuğu Rendesi

    6 Yemek Kaşığı Sert Soğuk Doğranmış Tereyağı (90gr)

    1 Yumurta Sarısı

    3-4 Yemek Kaşığı Çırpılmış Krema (45-60gr)

    Kreması;

    4 Yumurta Sarısı

    1/3 Su Bardağı Toz Şeker (65gr.)

    3 Yemek Kaşığı Un (45gr)

    1+1/4 Su Bardağı Süt (300ml)

    Bir Tutam Tuz

    Yarım Tatlı Kaşığı Vanilya (Yarım limon Kabuğu Rendesi De Olur)

    450 Gr. Taze Ahududu,Çilek,Böğürtlen ,Karadut
    Kayısı Veya Çilek Reçelinin Suyu

    Yapılışı;

    1. Hamuru yapmak için;un,k.tozu ve tuzu bir kaseye koyun şeker ve limon k. İlave edin tereyağını da ilave ederek parmak uçlarınızla ekmek ufağı kırıntısı haline gelene kadar karıştırın çırpılmı şyumurta sarısını ekleyip top haline getirin fazla elle temaz ettirmeyin ki tereyağı yumuşayıp lezzetimizi azaltmasın.Buzdolabında 30 dakika dinlendirin.

    2. Krema için; yumurta sarılarını şekerle birlikte limon rengine gelip kafif köpürene kadar çırpın.Unu da yavaşça ilave edip karıştırın.

    3. Sütü tuzla birlikte kaynatın ve ocaktan alın.Yumurta sarılarını hızlıca çırpmak usulüyle süte akıtarak ekleyin.Tekrar tencereyi ateşe koyup 3-4 dakika kıvam alana kadar pişirin.Pişen kremayı bir kaseye alıp üzerini yağlı kağıtla örtün.

    4. Fırını 200 derece ısıtın ve tart hamurunu çıkarıp iki yağlı kağıt arasında 25 cm.’lik kalıbınıza göre açın,yağlayıp unladığınız kalıbınıza yerleştirip üzerine yağlı kağıt koyun ve fasulye veya nohut döküp fırında 15 dakika pişirin amacımız kabarmasını önlemek şekilli olmasını sağlamak.

    5. Fasulyelerini alıp 5 dakika tekrar pişirin ama dikkat edin çok pişmesin.

    6. Pişen tartınızı soğutun ve kremasını bekleyen kasede çırpıp tart hamuruna dökün ahududuları dizin ve üzerine çilek reçeli sürüp parlaklaştırın.

    Afiyet olsun.

    Alıntıdır.
     

Bu Sayfayı Paylaş