Malzemeler: - 115 gr un (yaklaşık 1 su bardağı) - 3 adet yumurta (Ben 2 kullanmayı tercih ediyorum, yumurta kokusunu sevmiyorum da) - 140 ml süt (yaklaşık 2/3 su bardağı) - 1 paket kabartma tozu - 2 çorba kaşığı toz şeker (bu benim ilavem, eklemeyebilirsiniz) - Bir tutam tuz Yapılışı: 1. Yumurtaların sarıları ve aklarını ayırın. Akları bir tutam tuz ile kar haline getirin. Bu işlem için kullandığınız kap ve mikser uçları tamamen kuru olmalı. Mikserin yüksek devrinde sabırla çırpılıp bembeyaz olacak, şöyle ki kabı ters çevirdiğinizde aklar dökülemeyecek...(Benim gibi tahta kaşıkla yoğun çırpma yapıp kol kaslarınızı da geliştirebilisiniz ) 2. Şimdi hızlıca diğer aşamaya geçebilirsiniz: Yumurta sarılarını ve sütü çırpın, içine un ve kabartma tozunu (dilerseniz şekeri de) ekleyip tekrar çırpın. Çok çırpmanıza gerek yok, malzemenin birbirine karışması yeterli. 3. Şimdi mikseri bir kenara koyun ve yumurta aklarını söndürmemeye çalışarak kaşıkla hamura yedirin. Tamamen kaybolması gerekmiyor, biraz görünür olsa da sorun değil. 4. Bir krep tavasını hafifçe yağlayın. (Bir kez yağlamanız yeterli olacaktır. Ancak pankekler tavaya yapışırsa tekrar yağlayabilirsiniz.) Hazırladığınız puf puf hamurdan bir tahta kaşıkla alıp tavaya dökün. Tek seferde 3-4 tane pişirebilirsiniz. Arkalı önlü pişirdiğiniz pankekleri servis tabağına alın. O kadar narinler ki çevirirken şekilleri bozulabiliyor, bence hiç sorun değil Yanında nutella, chokella, reçel, bal, dilerseniz akçaağaç şurubuyla servis yapabilirsiniz. Önceden mürdüm eriğinden marmelat yapmıştım, bence bu ikili de muhteşem oldu...