Anton Çehov - Vişne Bahçesi

'E-Kitap' forumunda Pl1 tarafından 8 May 2012 tarihinde açılan konu

1. Pl1

Pl1 Mary Poppins Site Yetkilisi

Vişne Bahçesi (Rusça: Вишнёвый сад Vişnevıy sad), Anton Çehov'un yazdığı oyunlardan biridir.
    Vişne Bahçesi; 19. yüzyılın son on yıllarında gelişme yolunda, sanayileşmeye çalışan Rusya'da geçmektedir.Rusya'da o dönemde işçi sınıfı ve kapitalist sınıf belirginleşmişti.1894-1904 yıllarında Çar II. Nikola Rusya'nın tek hakimiydi.Nikola döneminde en ufak bir muhalefet veya farklı görüşlere izin verilmiyordu.
    Anton Çehov II.Nikola baskısı altında yazmak zorunda kalmıştır.Ancak Çar halkta güven uyandırmıyordu.Toplumdaki huzursuzluğu gidermek ve tepkileri yatıştırmak için reform sözleri verildi, ancak sözler yerine getirilmedi.Marksizm güçlenirken tiyatroda gerçekçilik güçlenmiş, ve işçi sınıfı sahnede temsil edilmeye başlanmıştır.
    Vişne Bahçesi Anton Çehov'un son önemli eseridir.
    Vişne Bahçesi dünyanın dört bir yanında yazıldığı tarih olan 1904'ten beri defalarca sergilenmiştir.Vişne Bahçesi kavranması güç konusuyla, sahnelenmesi oldukça zor bir oyundur. Anton Çehov 44 yıllık oldukça kısa bir yaşam sürdürmüş olmasına rağmen,Rusya'da toplumsal anlamda önemli ve köklü değişiklikler yaşanan bir dönemde hayatını sürdürmüştür. Doğduğu dönemde halkın önemli bir bölümü tarım kölesi olarak çalışmaktaydı.Çehov'un yetişme döneminde ise, sanayi gelişmeye başlamış ve kentlerde işçi sınıfı büyürken, tarımsal anlamda derebeyleri varlıklarını yitirmeye başlamıştır.Burjuvazinin demokratik talepleri artmaya başlarken, aristokrasi zorbalaşmış ve yazarın ölümünden sonra 1917 Ekim Devrimi gerçekleşmiştir.
    Vişne Bahçesi'nde Çehov Rusya'nın tarihini, basit bir hikâye görünümünde, sıradan insanların hayatlarına yansıtmıştır.Çehov aynı zamanda genel kanı aksine, Vişne Bahçesi'ni "dramdan ziyade komedi hatta yer yer fars" olarak tanımlamıştır.

Gizli içerik:
    Bu alandanki gizlenmiş içeriği görmek için konuya yanıt vermelisiniz.
    Düzenleme Pl1

4 Perdelik bir oyundur arkadaşlar...

Böyle birşeyi ancak ben yapabilirdim :zuhaha::zuhaha::zuhaha:
    Mutlu Yıllar Vişnem:canim:

SABAR bunu beğendi.
  2. Özgür

Özgür Administrator Site Yetkilisi

Doğum gününüz kutlu olsun Vişne Bahçesi

Konu aktif

3. sevdem

sevdem Well-Known Member

emeğine yüregine sağlık...maşallah... bu sıralar çok çalışıyorsun..

4. Pl1

yok nerede 1 haftadır kitap eklemiyorum, ekitap yada böyle tiyatrolar....

5. anonim

anonim E-kitap Müdavim

Dogum günün kutlu olsun visne bahcesi..yaslandikca gencles:D

ve evet,böyle birseyi ancak sen yapardin pl1, iyiki de yaptin zaten:)emegine saglik..

6. birdie

birdie Well-Known Member

Sevgili pl1, orijinal insan, :D vişne bahçesi için de olsa bu güzel paylaşımın ve öncesinde de emeğin için çok teşekkür ediyorum. Bilgilendirme için de. Çehov'u severek okurum. :)
    Vişne bahçesi, nice yıllara sağlıkla, esenlikle, sevdiklerin ve sevenlerinle birlikte ulaşmanı diliyorum.

7. clondike

clondike Well-Known Member

Vişne Bahçesi'ne vişne bahçesi hediye etmek sahiden de tam sana göre. Ellerine sağlık...:gül::Frnds:

8. ela86

ela86 Well-Known Member

gerçekten pl bu bir tek senin yapabileceğin birşey emeğine sağlık
    mutlu yıllar vişne bahçesi:D

9. teknokta

teknokta New Member

teşekkürler

10. eun sung

eun sung Well-Known Member

Alemsin arkadaşım çok güldüm .....:zuhaha: orijinal insan :Lv: İyiki doğdun vişne bahçesi bir ömür böyle hediyeler al dersem doğru olur mu acaba okumadan :zuhaha: emeğine yüreğine sağlık teşekkür ederim pl1....:Lv: :gül:

11. Pl1

evet ya tiyatro okuyun birazda yakında canlı tiyatrolar da ekleyeceğim...:zuhaha::zuhaha:

rica ederim...

12. Pl1

her foruma bir pl lazım diyorum ve kaçıyorum...:zuhaha::zuhaha:

13. Pl1

eeeee ne diyeyim valla benden başkası yapmazdı değil mi ama şimdi sıra tiyatrosunu bulmakta :zuhaha::zuhaha:

14. Pl1

evet türünün tek örneği benim galiba :zuhaha::zuhaha:

rica ederim...

15. vişne bahçesi

vişne bahçesi Well-Known Member

evet ancak sen yapabilirdin :zuhaha:tesekkür ederim yeniden okumak istiyordum :gül:zaten adım bu kitaptan ve vişne sevgimden geliyo :Lv:
    ayrıca acıklamaya ek olarak vişne bahçesi kuflunun biricik vişnesidir diyorum :zuhaha:

16. vişne bahçesi

vişne bahçesi Well-Known Member

tesekkür ederim özgur :Frnds:

17. Emma

Emma New Member

katılıyorum arkadaşım
    güzel fikirler üretim merkezi diyorum

vişnecim seninde doğum gününü kutlarım
    nice mutlu yıllara:gül:

18. Pl1

teşekkür ederim arkadaşım :saygilar: