Seni görmesek de ilkeleriyle yükselten düşünceleriyle aydınlatan sevgisiyle bilgisiyle fedekarlıklarıyla milletimizi onurlandıran Atam açtığın yolda kurduğun ülküde hiç durmadan yürüyeceğimize and içiyoruz Ne Mutlu Türküm Diyene rahmetle anıyoruz mekanın cennet olsun
İnsanlar kazandırdıklarıyla anılırlar, Mustafa Kemal Atatürk; hangi uluslararası kaynağa bakarsanız bakın, hangi tarihi belgeye bakarsanız bakın bu ülkeye bir ulus için kazandırılabilecek şeyleri kazandırmıştır. Bunun üstüne yetmemiş, bu güzelliklerin hepsini aslında tek sahibi olan Millete iade etmiştir. Deli gömleği giydirilmiş halde olduğumuz bu günlerde, umarım daha fazla geç olmadan herşey iyiye gider. Nedim Saban "Okyanusları geçtik, derelerde boğulmayacağız" demiş. Çok hoşuma gitti. Önderimiz: Size ve sizinle gönül birliği yapmış silah arkadaşlarınıza, Telgrafçı Hamdi Bey'e varana kadar en içten teşekkürü borç bilirim. Sizi seviyorum.
Bir ülkenin onur ve haysiyetini koruyarak, çağdaş ve örnek bir cumhuriyet haline getirilebileceğini bütün dünyaya gösteren ve bunu tarihe altın harflerle yazdıran büyük insan,sevgili Atatürk, sen milletinin gönlünde ebedi yaşayacaksın... Bügün elimde iki karanfilim var... Biri kurtarıcımız Atatürk'e diğeri Cumhuriyetimizin emanetçileri sevgili gençlerimize...
Ey Büyük Ata, Varlığımızın en kutsal temeli olan, Türk İstiklâl ve Cumhuriyetinin sonsuz bekçisiyiz. Bu karar, değişmez irademizin ilk ve son anlatımıdır. İstikbâlde, hiçbir kuvvet bizi yolumuzdan döndürmeyecektir. Bizler, bütün hızımızı senden, ulusal tarihimizden ve ruhumuzdaki sönmez inanç ateşinden alıyoruz. Senin kurduğun güçlü temeller üzerinde attığımız her adım sağlam, yaptığımız her atılım bilinçlidir. En kıymetli emanetimiz olan, Türk İstiklâl ve Cumhuriyeti, varlığımızın esası olarak, eğilmez başların, bükülmez kolların, yenilmez Türk evlatlarının elinde sonsuza dek yaşayacak ve nesillerden nesillere devredilecektir. İstiklâl ve Cumhuriyetimize kastedecek düşmanlar, en modern silahlarla donanmış olarak, en kuvvetli ordularla üzerimize saldırsalar dahi, ulusal birliğimizi ve yenilmez Türk gücünün zerresini bile sarsamayacaktır. Çünkü, bu aziz vatanın toprakları üzerinde yetişen azimli ve inançlı Türk gençliği, dökülen temiz kanların ve Cumhuriyet devrimlerimizin aydın ürünleridir. Vatanın ve milletin selameti için her zorluğa iman dolu göğsümüzü germek, gerçek amacımızı olacaktır. Ey Türk'ün büyük Ata'sı ! İstiklâl ve Cumhuriyetimizi korumak gerektiği zaman, içinde bulunacağımız durumlar ve şartlar ne olursa olsun, kudret ve cesaretimizi damarlarımızdaki asil kandan alarak, bütün engelleri aşıp her güçlüğü yenmek azmindeyiz. Türk gençliği olarak özgürlüğün, bağımsızlığın, egemenliğin, cumhuriyet ve devrimlerin yılmaz bekçileriyiz. Her zaman, her yerde ve her durumda Atatürk ilkelerinden ayrılmayacağımıza, çağdaş uygarlığa geçmek için bütün zorlukları yeneceğimize, namus ve şeref sözü verir, kendimizi büyük Türk ulusuna adarız. Türk Gençliği
21 yaşında teğmen, 24´ünde kurmay yüzbaşı, 31 Trablusgarp, 34´ünde Çanakkale…57 yıllık bir yaşamı savaşarak geçirmek… Gerek savaş meydanlarında gerekse sonrasında… Peki o yaşlarda biz ne yaptık?? Kendine güvenini tamamen kaybetmiş bir ulusu ayağa kaldırmaya çalışmak… Her şeyden vazgeçmiş insanlara umudun bitmediğini göstermek… Bir yıkıntının yerine yeni bir devlet kurmaya çalışmak… Bilmem kaç yıllık cehaleti ve küflenmişliği en kısa sürede yok ederek yeni dünya düzeninde bir yer edinmeye çalışmak …Onurumuzu geri vermek… Tek başına değil elbet…Ama cesaret edebilmek, karar verebilmek, sorumluluk alabilmek ve dik durabilmektir esas mesele… Peki biz ne yapıyoruz??? Üzerimizde emeği olan herkese saygı ve minnet duyarken, hayatını ulusuna vakfetmiş Ata´mızın ismini anmayı bile zül addetmek neden??? Akıl tutulması desem değil, vicdansızlık desem değil… Ama biliniz ki bu ülkede her şeye rağmen unutmayacak ve unutturmayacak hür vicdanlı insanlar var…Biz varız!! [DM]xvaxf4[/DM]
Bugün farklı bir 10 Kasım, öyle süklüm püklüm değil, üzüntüyle kederle hiç değil, gururla dimdik bir 10 Kasım... Bugün başkaydı bayrağa sarılan, sana selam duran eller, Bugün gözlerde özlemle birlikte sahiplenme gördüm ya, benim gerçekten umudum var... Sana söz Atam! Çocuklarımda, onların çocukları da senin sevginle, ilkelerinle yaşayacak ve yaşatacaklar. Fikirlerin ışığımız olsun!
Uploaded with ImageShack.us Ulu Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK'ü ölümünün 75. yılında özlemle anıyoruz...
Birileri yaptıklarını hiçe saymaya çalışabilir…Başka birileri ismini, eserlerini silmeye uğraşabilir..Daha başka birileri , kılıfına uydurup , bütün bu yapılanlara göz yummaya kalkabilir.. Hiç farketmez …Sevgisi yüreğimizde, fikirleri aklımızdadır.…Olmaya da devam edecektir… O´nun kesip attığı tırnak bile olamazsınız…