Ayva Tavası

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 23 Oca 2014 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]


    Malzemeler;

    500 gr kuşbaşı et
    1 kg ayva
    1 soğan
    1 yemek kaşığı domates salçası
    tuz, karabiber
    2 tane küp şeker
    nar pekmezi
    1 yemek kaşığı biber salçası

    Yapılışı;

    Eti tencereye alın, suyunu salıp çekene kadar kavurun, yağ ve yemeklik doğranmış soğanı atıp soğanlar pembeleşene kadar kavurun.
    Salçaları ilave edin. 2-3 dakika daha kavurun. Baharatlarını ve şekeri ekleyin.
    Üzerini geçecek kadar su katıp etler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
    Bu arada ayvaların kabuklarını soyun, küp doğrayın ve tuzlu suya koyarak yarım saat bekletin.
    Ayvaları tencereye alıp yumuşayana kadar pişirin.
    En son nar pekmezini ekleyip 2-3 dakika daha pişirerek tencereyi ocaktan alın.
    Nar pekmezi yemeğin rengini değiştirir, bunu istemezseniz 2-3 yemek kaşığı limon suyu kullanabilirsiniz.​
     

Bu Sayfayı Paylaş