Azerbaycan Pilavı 8 Kişilik Süre:30 dk. Malzemeler 2 su bardağı pirinç (Ayıklanıp, yıkanmış) 4 su bardağı et suyu veya su 200 gr. Bizim Paket Margarin 150 gr. kayısı 100 gr. badem İçi 100 gr. üzüm 1 bağ dereotu 2 baş soğan (İnce kıyılmış) Tuz Hazırlanışı • Tencere içinde yağı kızdırın ve soğanı yumuşatın. • Pirinci ilave edip, orta derece sıcaklıkta 10 dakika kadar tencerenin dış kenarından içe doğru karıştırın. • Kaynayan et suyunu ilave edip, karıştırın. • Dereotu hariç tüm malzemeyi de ekledikten sonra ağır ateşte 10 dakika pişirin ve dinlenmeye alın. • Tencereyi geniş bir tepside ters çevirin. Biraz daha dinlendirdikten sonra tencereyi alın. • Dere otunu koyun ve karıştırın. Arzuya göre servis yapın