Azerbaycan Pilavı

'Yemek Tarifleri' forumunda "DOĞU$" tarafından 9 Ağu 2009 tarihinde açılan konu

Konu etiketleri:
  1. "DOĞU$"

    "DOĞU$" <b>Eurovision Delisi :)</b>

    Azerbaycan Pilavı
    8 Kişilik Süre:30 dk.

    Malzemeler
    2 su bardağı pirinç (Ayıklanıp, yıkanmış)
    4 su bardağı et suyu veya su
    200 gr. Bizim Paket Margarin
    150 gr. kayısı
    100 gr. badem İçi
    100 gr. üzüm
    1 bağ dereotu
    2 baş soğan (İnce kıyılmış)
    Tuz

    Hazırlanışı
    • Tencere içinde yağı kızdırın ve soğanı yumuşatın.
    • Pirinci ilave edip, orta derece sıcaklıkta 10 dakika kadar tencerenin dış kenarından içe doğru karıştırın.
    • Kaynayan et suyunu ilave edip, karıştırın.
    • Dereotu hariç tüm malzemeyi de ekledikten sonra ağır ateşte 10 dakika pişirin ve dinlenmeye alın.
    • Tencereyi geniş bir tepside ters çevirin. Biraz daha dinlendirdikten sonra tencereyi alın.
    • Dere otunu koyun ve karıştırın. Arzuya göre servis yapın
     

Bu Sayfayı Paylaş