benim yalnızlığım başka-dinamit bilmiyor kimse hiçkimse bilmiyor havaların neden oynadığını bu durgunluk arefeyse, ey selyelim, barış bakışımı hiçkimse susuz köprü bilmiyorlar- bilmiyorlar grevci çoğalmışlığı çocukların tohumların anaların çoğalmışlığı acıyor gözlerim ey tükenmiyen benim yalnızlıım başka-dinamit bilmiyor kimse hiçkimse giyotin karanlığını susmaları susmaları hiçkimse bir damla kan kaldığını o masmavi güneşlerde-delireceğim bütün kırmızıları birden kullanıyorum ben bu mektupu sana yazabilir miyim şimdi acıyor gözlerim acıyor gözlerim acıyor gözlerim-anlamıyorlar yakın uzaklıkları hiçkimse- hiçkimse - dinamit bilmiyor hiçkimse ey çocuklar ey çocuklar elibayraklı çocuklar ey korkunun döllenmediği günlerin çocukları ey sürtüne sürtüne kızarır şafak ve yıldızlar uzak değil zincirler korkak diş diş ağrıyor etlerimde bir alacavaktin son çırpınışı yetkin elma- tükenen su - ve çocuklarla büyüyen ölüm ben bu mektubu sana yazabilir miyim şimdi - temmuzum! sızlıyor sensizliğim ey tükenmiyen - sen temmuzu kavuşmaların yarim benim altım benim suyum havam eşkıyalığım gün döner sular eskir ne varsa güneş altında eskir ne varsa en tapınılan ey tükenmiyen sevmek hep yeni sevmek hep yeni sevmek hep yeni ben bu mektubu sana yazabilir miyim şimdi acıyor gözlerim acıyor gözlerim ey tükenmiyen- köprüleri susuz göremiyorlar benim yalnızlığım başka -dinamit bilmiyor kimse hiçkimse hiçkimse yolumun üstünde bir top temmuz - sen ne çok sevilgensin ey tutsak kırmızım benim, emzikli dalım, kavgabayrağım ey anamın toprak ağırlığı, yaramın dişikurdu, sabahım sen ne çok temmuzsun ey tükenmiyen - ey benim köprülü suyum diri yanım, susuzluğum, mapusanem, zincirim, kızgın arafem benim yanıyor yumruklarım susmaktan içimi susturmaktan karanlığı boyamaktan ve gözgöze serpilip gelişenle hiçkimse hiçkimse bilmiyecek yörüngede neden temmuzlar tutuştuğunu suya süren kısrakların al susuzluğunu geceleri mektupların acılığını ölçülerin hiçliğini hiçkimse içkilerin yenikliğini hiçkimse bilemiyecek hiçkimse benim yalnızlığım başka - dinamit bilmiyor kimse kızılırmak gibi dağlar başında dağlar başında gibi bir kızılırmak hiçkimse hiçkimse hiç gözlerine baka baka eşkıya olmak (temmuz bildirisi) Hasan Hüseyin Korkmazgil