Badem Çorbası Tarifi

'Yemek Tarifleri' forumunda KfyAngeL tarafından 30 May 2013 tarihinde açılan konu

  1. KfyAngeL

    KfyAngeL New Member

    Malzemeler
    2 Çorba kaşığı tereyağı*
    3 Çorba kaşığı un*
    2 Çorba kaşığı süt*
    2 Su bardağı et suyu*
    1 Su bardağı dövülmüş toz badem*
    1 Adet yumurta sarısı*
    1 Adet limon suyu*
    1 Çorba kaşığı kırmızıbiber,*
    Tuz*
    Süslemek için : Badem

    Hazırlanışı
    Tereyağından yarım çorba kaşığı ayırın.
    Yağı tencereye alın ve 3 çorba kaşığı un ile birlikte kavurun.
    Toz bademi ilave edin.
    Birkaçkez çevirip, yavaş yavaş 2 su bardağı soğuk et suyunu ekleyin.
    Pürüzsüz bir kıvama gelene dek karıştırın.
    2 Su bardağı sütü ilave edin.
    Kısık ateşte 10 dakika pişirin.
    Bu arada limon suyunu, yumurta sarısı ile çırpın.
    Çorbadan bir kepçe alıp, karışımı ılıtın.
    Bunu da yavaş yavaş çorbaya ekleyin.
    1-2 Taşık kaynatın.
    Tencereyi ocaktan alın.
    Tencereyi ocaktan alın.
    Artan yarım çorba kaşığı tereyağıyla 1 çorba kaşığı kırmızı tozbiberi kızdırın.
    Çorbanın üzerine gezdirin.
    Bademle süsleyip, servis yapın
     

Bu Sayfayı Paylaş