Malzemeler 2 Çorba kaşığı tereyağı* 3 Çorba kaşığı un* 2 Çorba kaşığı süt* 2 Su bardağı et suyu* 1 Su bardağı dövülmüş toz badem* 1 Adet yumurta sarısı* 1 Adet limon suyu* 1 Çorba kaşığı kırmızıbiber,* Tuz* Süslemek için : Badem Hazırlanışı Tereyağından yarım çorba kaşığı ayırın. Yağı tencereye alın ve 3 çorba kaşığı un ile birlikte kavurun. Toz bademi ilave edin. Birkaçkez çevirip, yavaş yavaş 2 su bardağı soğuk et suyunu ekleyin. Pürüzsüz bir kıvama gelene dek karıştırın. 2 Su bardağı sütü ilave edin. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Bu arada limon suyunu, yumurta sarısı ile çırpın. Çorbadan bir kepçe alıp, karışımı ılıtın. Bunu da yavaş yavaş çorbaya ekleyin. 1-2 Taşık kaynatın. Tencereyi ocaktan alın. Tencereyi ocaktan alın. Artan yarım çorba kaşığı tereyağıyla 1 çorba kaşığı kırmızı tozbiberi kızdırın. Çorbanın üzerine gezdirin. Bademle süsleyip, servis yapın