Bademli Keşkül

'Yemek Tarifleri' forumunda NySa tarafından 20 Tem 2010 tarihinde açılan konu

Konu etiketleri:
  1. NySa

    NySa <b>●»ѕнєкєя«●</b>

    [​IMG]
    MALZEMELER
    50 gr kavrulmuş badem
    30 gr mısır nişastası
    1 paket vaııilya
    200 gr toz şeker
    4 yumurta sansı
    4 bardak süt

    HAZIRLANIŞI
    Süt ve şekeri bir tencereye koyup kaynatın. Nişastayı biraz suyla ezip, yumurta sarısı ve vanilyayı buna ekleyin. Bu karışımı yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak kaynayan süte katın. 5 dakika sonra kavrulmuş, kabukları çıkartılmış ve çekilmiş bademi ekleyin. Koyu muhallebi kıvamına gelene dek karıştırın. Kuplara veya kaselere boşaltın. Üzerlerini bademle süsleyip, servis yapın.
    Afiyet Olsun...:saygilar::saygilar:
     

Bu Sayfayı Paylaş