Baharatli Patates Püresi Malzemeler 4 adet patates 1 çay bardagi süt 1 çorba kasigi tereyagi 1 yumurta sarisi 1 çay bardagi rendelenmis kasar peyniri bir miktar maydanoz 2 çorba kasigi siviyag tuz karabiber kirmizi biber nane Hazirlanisi Patatesleri hasladiktan sonra soyun ve ezerek püre haline getirin. Tereyagini bir tencerede eritin. Patates ve sütü ilave edip karistirin. Püre soguduktan sonra yumurta sarisi, rendelenmis kasar peyniri, tuz, karabiber, kirmizi biber ve naneyi ekleyip iyice karistirin. Isiya dayanikli bir kabi yaglayin. Patates püresini pasta siringasi ile birer cm’lik araliklarla sekilli olarak sikin veya yuvarlak sekiller verin. Üzerine firçayla sivi yag sürün. Orta hararetli firinda üzeri kizarincaya kadar pisirin ve sicak olarak servis yapin. Afiyet olsun..