Baharatlı,Tuzlu Mini Toplar

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 25 Nis 2014 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]



    MALZEMELER

    250 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
    1 yumurta akı
    1 paket kabartma tozu
    2 çay kaşığı tuz
    1 tepeleme tatlı kaşığı kuru nane
    1 tepeleme tatlı kaşığı pul biber
    2 yemek kaşığı toz şeker
    1 küçük çay bardağı sıvı yağ
    aldığı kadar un

    üzerine:
    bir adet yumurta sarısı


    HAZIRLANIŞI

    Un hariç tüm hamur malzemesini derin bir kaba alın ve karıştırın.
    Karıştırdığınız malzemelere yavaş yavaş un ekleyerek yoğurmaya başlayın.
    Ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde ettiğinizde un eklemeyi bırakın.
    Hamurdan cevizden küçük parçalar koparın ,elinizle yuvarlayın ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
    Üzerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.​
     

Bu Sayfayı Paylaş