MALZEMELER 1/2 lt süt 2 kaşık un 2 kaşık nişasta 1 yumurta 1 su bardağı şeker 1 pk. vanilya 2 yemek kaşığı tereyağ 1 su bardağı bal kabağı püresi 1 pk. bisküvi 1 pk. şanti Üzerine hindistan cevizi ve dövülmüş ceviz YAPILIŞI Bal kabağı püresi için kabaklar üzerini geçmeyecek kadar su ve 1 kaşık şeker ile haşlanıp süzülür. Kabaklar blendırdan geçirilerek püre haline getirilir. Muhallebi için; süt, un, nişasta, yumurta ve şeker iyice karıştırılıp pişirilir. Kaynamaya başlayınca içine, tereyağ, kabak püresi ve vanilya eklenip biraz daha pişirilir ve daha sonra ılımaya bırakılır. Ilıdıktan sonra içine 2 kaşık toz krem şanti eklenip çırpılır. Sütle ıslatılan bisküviler, 2×3 olacak şekilde dizilir. Üzerine iki kaşık muhallebiden dökülür. Bisküviler bitene kadar bu işleme devam edilir. Kalan krem şanti çırpılıp pastanın üzeri kaplanarak buzdolabında soğumaya bırakılır. Kare kare dilimlenerek servis edilir. Alıntıdır.