Balparmak Tatlısı

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 14 Nis 2014 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]


    MALZEMELER:

    2 yumurta
    Yarım su bardağı toz şeker
    1 paket oda sıcaklığında yumuşamış margarin
    1.5 pk. kabartma tozu
    4.5 su bardağı un
    Yarım kase irmik

    ŞERBETİ:

    3.5 su bard. şeker
    3.5 su bard. su
    1/4 limon suyu

    YAPILIŞI:

    Önce şerbeti hazırlayıp iyice soğutalım.
    Yoğurma kabımıza margarin,yumurta ve şekeri alıp iyice karıştıralım.
    Ardından un ve şekeri katıp iyice yoğuralım.
    Hamurdan parmak inceliğinde5'er cm lik çubuklar yapalım.
    Bunları irmik içinde yuvarlıyalım ve yağlanmış fırın tepsisine dizelim.
    Önceden ısıttığımız 190 dereceli fırında altı ve üstü kızarıncaya kadar pişirelim.
    Fırından çıkarır çıkarmaz soğuk şerbeti dökelim.
    Afiyet olsun.

    Alıntıdır.​
     

Bu Sayfayı Paylaş