Başörtülü Hanimlar Yeterli Güneş Alabiliyorlar mı?

'Sağlık' forumunda selviler tarafından 18 Eyl 2011 tarihinde açılan konu

1. selviler

selviler Member

Yıllardır denizle barışık yaşayan biri olarak genellikle başörtülü insanların güneş alamadıkları için kemik erimesi ve çeşitli hastalıklara daha kolay yakalandıkları şehir efsanesi gibi konuşulur dururdu. Yaşça büyük teyzeler ah ah yazık diyerek bakardı tesettürlü hanımlara. Yazıktı çünkü tesettürlü hanımlar güneş ışığını alamıyorlardı. Ben sadece el ve ayaktan alınan ışığından bütün vücuda ayıldığını bildiğim için pek de kulak asmazdım bu söylentilere. Zaman gazetesi geçtiğimiz günlerde bu konuya parmak basmış. Demek ki birçok insan hala bu konuda endişeli..Çok da memnun oldum. İşte Baçörtülü hanımların içine su serpecek o güzel yazı…Neşe Kutlutaş ’a teşekkürler:)

Örtünen kadınların güneş enerjisinden fazla yararlanamadığı için kemik problemi yaşadığı söylenir. Bu doğru değil. El açılarak yapılan güneşlenme yöntemi herkes için son derece faydalı.

Yaz mevsiminde doktorların sağlığımız için yaptığı uyarıların başında güneşten korunmak gelir. Aslında güneş, kemik gelişimi, kemik ağrısı, bazı romatizma türleri ve hatta bazı kanser türleri için de bulunmaz bir ilaç. Yeter ki güneşten nasıl faydalanacağımızı bilelim. Bir biyoloji profesöründen öğrendiğim güneşlenme yöntemi hepimiz için son derece faydalı. Özellikle örtülü hanımların güneşten fazla yararlanamadıkları için kemik problemi yaşayacaklarını söyleyenlerin yanıldıklarını bu şekilde öğrendim. Yapacağınız şey çok basit; güneşin yükselmekte olduğu saatlerde avuç içlerinizi dua eder gibi iki yana açıp 10 dakika güneşte tutmanız, bünyenizin o gün için gerekli olan D vitaminini almasına yetiyor. Bu, elbette herkes için geçerli.

zaman

2. huysuzcadi

huysuzcadi New Member

Ayrica basortulu kadinlar daha saglikli saclara da sahipler :)) Cunku gunesin zararli etkilerinden korunuyorlar.
    Ingiliz, Fransiz ve Alman cocuklar denize ya da havuza vucutlarini tamamen kapatan uzun kollu ve uzun bacakli mayolarla giriyorlar.
    Romatizma icinse anneme doktorunun onerisini yazayim; denize gittiginde basin haric tum vucudunu kumla kapla ve bir muddet dinlen.

Bu Sayfayı Paylaş