Şimdi iki görüş var: 1 – Bedelli askerlik uygulansın. Böylece hazineye ciddi bir gelir sağlanır. Yurtdışında asker kaçağı olanların da bu sorunu biter. Bu yüzden evet diyorum. 2 – Bedelli askerlik uygulaması adaletsizliktir. Parası olmayan gençler askere gidiyorlar. Dağlarda nöbet tutuyorlar, gerekirse şehit oluyorlar. Bu konu, parası olanla olmayan arasındaki ciddi adaletsizliği ortaya çıkaran bir konudur. Bu yüzden karşıyım.
Adam gibi askerlik yapılsın , bu ne herkes işin kolaylığına kaçıyor, ne geliri ya ? oradan alacağımız para Türkiye'yi çok mu kalkındıracak, hey Allah'ım ya.
Türkiye`nin asıl sorunları dururken bizle böyle konuları gündeme getirip dalga geçiyorlarmı geçmiyorlarmı?
"Parası olmayan gençler askere gidiyorlar. " değil "Parası olan gitmiyor . . . " benim gözümde bedelli askerlik rüşvetten başka bişey değil , şahsen ben hayır diyorum.
her Türk asker doğar. gidin yapın askerliğinizi. zenginler para bastırsın, olmayan asker olsun. yok öyle yağma. ülkenin kaymağını yiyende yemeyenle dirsek dirseğe nöbette olacak. uyuz oluyorum bedelli askerlik safsatasına.
Doğal afet gibi olaylar sonucu devletin kasası error veriyorsa bedelli askerliğe 1 kereliğine evet. Onun haricinde hayır.