eskiden teknolojiden uzak olunduğundan gerek yoktu ama şimdi bilgisayarsız hayat pek mümkün olmaz ama sosyal hayatıda biraz öldürdüğü kesin
Bilqisayarsız da olur . Hersey teknolojiye baqlandı artık ama bence bilqisayar olmadan da hayat olur . Eskiden oluyormus .
olmasssssssssss... asla asla olmas delimisiniz siz??? Ölürüm heralde bilgisayarsız 2 ay yaşasam.Allah göstermesin.
Olur, bazen güzel de olur... ama bilgisayarlı olunca bazen bazı şeyler daha bir kolaylaşıyor, Hıımm nerede duracağını bilmekle ilgili... Bir zamanlar günde 300 mail alıp içinden en azından %10'unu aynı gün içinde sonuca ulaştırıp aynı günde meetingler yapıp, sunumlar hazırlayan, sabahlara kadar yok exceldi, yok power pointti, yok filmmaker dı ile uğraşıp raporları güncelleyeceğim diye nalet aletin tepesinden inemezdim, bir sürü telefon görüşmesi de günlük iş kontrolleri de cabası... Bilgisayar önünüzde ya herkes sizden bir şey ister, bir masa önündeki müdürün mail atar hemen gönder şu veriyi diye.. Hoop bakalım işi gücü bırak, hanfendinin istediği veriyi istediği formatta düzenle, doğruluğunu kontrol edip grafikle.. öööfff yani... Şimdi oooh keyif için bilgisayarlı hayat yaşıyorum... Dizi izleyip kitap okuyup araştırma yapıyorum, ister açık tutarım ister kapatırım, kontrol bende..
walla şöyle bir 10-15 sene öncesini düşündümde; en basit ödev için kütüphanelerde sabahladım. f klavye daktilo yazmasını öğrendim. kopya kağıtları ellerimi boyadı. bir kelime hatası tüm sayfayı baştana yazmama neden oldu. oysa şimdi; internetinde yaygınlaşması ile; artık kitaplar, makaleler, tezler hepsi özel veri tabanlarına bağlı sanal kütüphanelerde. artık Q klavye kullanıyorum. sayfalarca metni kopyalayabilmek için ctrl c yeterli bir kelimeyi yanlış yazdığımda sadece o noktada düzeltme yapmak yeterli. sayfa sayısını hatırlayamadığım tezimi 5 kopya olarak bastırmıştım. o kadar yazıyı elimde yazdığımı düşünmek bile korkunç geliyor şimdi. geçenlerde 1989 da basılmış (daktiloda yazılmış) bir tez geçti elime inanılmaz bir vakit tasarrufu sağlıyor bilgisayarlar. belki olmasada olur ölmeyiz. ama vakitten kaybederiz. sonuçta teknolojinin her geçen gün daha da gelişmesi bize daha kısa sürede max. verimlilikte çalışabilme kapasitesi kazandırıyor. abartmadan işimizi yürütebileceğimiz bir model yeterli olur. sonuçta her daim son system bir bilg. kullanmak önemli yada gerekli değil. ihtiyaçlarımıza cevap versin yeter. Aynı şey cep telefonları içinde geçerli. örneğin; 12 yaşında bir çocuğa iPhone 5 almanın alemi yok. bu çocuk hangi şirketi yönetiyor Allah aşkına. internetten facebook a girmese ne kaybeder?
Önceden bilgisayar sadece çocukların dersleri ve oyunları için lazımdı. Arta kalan zamanlarda ise yemek yada el işi tarifleri bakıyordum o da ara sıra. Ama şimdi çocuklarla bilgisayar kapmaca oynuyoruz. Ben bilgisayar olmasaydı, siz değerli insanları nasıl bulacaktım. Her gün gözümü açar açmaz ilk önce Foruma günaydın diyemezdimde. Heyecanla Bom yada Son mesajda oynayamazdım. Kafede bir çay eşliğinde iki kelamda edemezdim. Olmaz kesinlikle, kesinkes olmaz.
Olur neden olmasın ki biz büyürken evde bilgisayar yoktu olmasa da fazla bir eksiklik olmaz hayatımda bilgisayarla büyüyenler düşünsün