Bir lokma yedi hayatı karardı İngiliz Darren Ashall'ın hayatı iyi pişirilmemiş bir domuz eti yemesiyle karardı. Güncelleme:24 Haziran 2011 İki çocuk babası 46 yaşındaki genç adam domuz etini yedikten sonra öldürücü bir beyin virüsüne yakalandı. Uzunca bir süre yürüyemeyen ve konuşamayan Ashall, 5 ay boyunca hastanede tedavi oldu. Tüm bağışıklık sistemine saldıran listerja memenjiti virüsü aynı zamanda genç adamın beyninde apseye de yol açtı. Doktorlar Ashall'un hayatta olmasının bile bir mucize olduğunu söylüyor. Ashall tabağındaki eti ağzına atar atmaz düzgün pişmediğini anladığını ve pişman olduğunu söylüyor. Bir ay sonra kalp krizi geçirdiğini düşünerek hastaneye giden Ashall üç gün sonra yüzünün bir tarafını kıpırdatamamaya başladı ve felç geçirdiğini sandı. ÖLECEĞİNE KESİN GÖZÜYLE BAKILIYORDU Bir alet yardımıyla nefes alan Ashall için denenen bir çok tedavi de işe yaramadı ve bu sebeple yaklaşık 5 ay hastanede kaldı. Hayatını kaybetmesine kesin gözüyle bakılan Darren Ashall hastalıkla savaşmaya karar verdikten sonra doktorlarını da şaşırtarak tekrar yürümeye ve konuşmaya başladı. Bu süreçte eşinden de çok destek gören Ashall, maalesef bu virüsten hayatı boyunca kurtulamayacak ve ömrünün sonuna kadar antibiyotik kullanmak zorunda. Başından tüm geçenlere rağmen şimdiki hali için şükrettiğini belirten Ashall; 'Hayat çok kıymetli ve kırılgan, kocaman bir evin ve lüks bir araban olabilir ama günün sonunda hiçbiri kalmayabilir.' diyor. Ashall yaşadıklarını kitap haline getirmeyi ve elde ettiği gelirle bağış yapmayı düşündüğünü belirtiyor. kaynak:mynethaber
Et zaten çok riskli bir gıda,bakterilerin en kolay üredği ortam. Domuz eti ise öldürücü bakterilerin daha fazla barındığı bir gıda. Parazitler bakteriler cirit atıyorlar. Çok korkutucu bir şey.Bence hayvanları rahat bırakalım Ot yiyelim sebze tüketelim. İyi yıkayalım. Zaten sebze meyve dezenfektanları çıktı bitkisel kaynaklı ürünler. Et tüketmeyinnn Hele domuz eti asla.