bir roman yazıyorum

'Türkçe-Edebiyat' forumunda emosemre tarafından 22 Nis 2010 tarihinde açılan konu

Konu etiketleri:
  1. emosemre

emosemre New Member

arkadaşlar ben bir roman yazıyorum ve size danışmak istedim.
    yazdığım roman harry potter tarzı bir şey. yani bir karakter üzerine kurulu ve büyücülük var. ama olaylar, kavramlar ve baya kavram harry potterdan farklı. sizce bu yazıma devam etmeli miyim? yoksa büyücülük var diye çalıntı denebilir mi? ama yazım hakikaten farklı. aynı olan bir karakter üzerine kurulu olması.(zaten genellikle kitaplar bir karakter üzerine kuruludur.) birde büyücülük üzerine kurulu olması aynı. birde isimler ingilizce ama şimdilik. değiştirmek istiyorum çünkü bir Türk``ün yazdığı kitapta ingilizce isim saçma gibi. ama Türk isimleri de yakıştıramıyorum. önerilerinizi bekliyorum.
    şimdiden sağolun

2. ......

...... Misafir

Şimdiki romanların hepsi birbirinin benzeri sankii..

Açıkcası bir sorun cıkmaz o konuda, eğer çıkacak olursa bir sürü roman var ona örnek verilecek, bence yolundan şaşma devam et .. Hatta yayınlamayı düşününce buraya da eklersin bizde okuruz..

İsimlere qelince; Türk yazarlarımız da karakterlerine inqilizce isimler veriyorlar, bu da senin için bi sıkıntı çıkarmaz. Nasıl yakışıyorsa, içinden nasıl qeliyorsa öyle yap..

Bir kaç yazarı örnek al diyebilirim ama çok fazla örneqe ihtiyac da duyma, senin için daha iyi olur..

3. DaRkBlooD

DaRkBlooD Anne'sinin bidenesi (:

bana kalırsa yazma . . .dediğin gibi isimler yabancı olursa Türkçenin bi önemi kalmaz , biz zaten büyülü korku morku işlerinide beceremeyen bi milletiz . . .Temanı değiştir.Öyle yaz , yazarkende onu bunu düşünme bu adam böyle yazdıydı güzel olmuştu deme , aklında canlandırda yaz , romanın olmadan , romanının üstüne film çek.En güzel romanlar , saf hayal gücünden oluşan romanlardır bana göre. . .

Ben kitap okumaktan nefret eden bi adamım yorumumu değerlendirirken bunuda göz önünde bulundur :)

4. ......

...... Misafir

:) :) :) :) arkadaşın notunu qöz önünde bulundur bncede ..

5. GüLümSé!

GüLümSé! ●şιιя ρєяιѕι●

Bence Yazmaya devam etmelisin. İnsan Hiç bir Hayallerinden Umutlarından Wazgeçmemelidir. Umarım yazıp bitirirsen başarılı olursun :)

6. Tuana

Tuana <b>p!yaN!sSt</b>

bencede yazmaya devam et..
    İngilizce isimler kısmına gelince artık çoğu Türk kitaplarında var.. Ama tabi ki Türkçe olsa daha iyi olur. Ayriyaten zaten artık kitap konuları hep fantastik konular üzerine kuruluyor bence sen de devam edip yazmalısın:)

7. emosemre

emosemre New Member

sağolun. Devam edeceğim

8. emosemre

emosemre New Member

eğer anlatım şeklimi görmek isteyen varsa msn adresini yazsın bir kısmını okutabilirim. farklı kişilerin görüşleri benim için önemli

Bu Sayfayı Paylaş