Malzemeler: 1400 gr böğürtlen 1000 gr şeker 2-3 damla limon suyu 1 çay kaşığı tereyağı Yapılışı: Böğürtlenleri yıkayın, suyunun süzülmesi için süzgüye alın. Reçeli kaynatacağınız tencereye böğürtlenleri alın üzerine şekeri dökün ve bir gece ya da en az 6 saat bekletin. (şeker erimiş ve sulanmışsa bekleme süresi tamamdır) Tencerenizin kenarına 1 çay kaşığı tereyağ ya da margarini sürün. (bazıları kaynarken reçelin içine katıyor, reçelin kaynarken taşmasını ve bozulmasını önlüyormuş) Tencereyi ocağa alın ve ocağın en küçük gözünde en kısık şekliyle pişirmeye başlayın. Reçel kaynamaya başladıktan birkaç dakika sonra delikli kepçeyle böğürtlenleri bir tabağa alın. Reçelin suyunu istediğiniz kıvamı alıncaya kadar kaynatmaya devam edin. (bir kaşıkla bir tabağa damlatın akmıyorsa olmuştur) Reçel istediğiniz kıvama ulaştığında böğürtlen tanelerini atın, limon suyunu ekleyin dikkatlice ağaç kaşıkla bir kez karıştırıp ocağı kapatın. Sıcakken kavanozlara doldurup ağızlarını sıkıca kapatın (hava almaması için folyo koyabilirsiniz kapakların altına) ve bir bezin üzerine hemen ters çevirin. Bir gece hiç kıpırdatmadan bu şekilde bekletin. Ertesi gün serin bir yere kaldırın.