Böğürtlen Soslu Tavuk Göğsü

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 5 May 2013 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]

    Malzemeler (10 kase)

    *4 su bardağı süt
    *3 yemek kaşığı un (silme)
    *2 yemek kaşığı mısır nişastası
    *1,5 su bardağı şeker (damak zevkinize göre değişebilir)
    *1 adet damla sakızı
    *1 paket vanilya

    Soğuduktan sonra;

    *yarım çay bardağı süt
    *2 yemek kaşığı krem şanti

    Arası ve üzeri için;

    *Kullanıma hazır dr. oetker böğürtlen sosu (3 küçük paket)

    Yapılışı:

    *derin bir tencerede 1 bardak süt, un ve nişasta pütürsüz bir kıvam elde edilinceye kadar çırpılır.kısık ateşte sürekli karıştırılarak sütün kalan kısmı eklenir.
    *kaynayan krema ocaktan alınır, damla sakızı ve vanilya eklenerek mikserle 5 dk. çırpılır.
    *ılıklaşınca süt ve krem şanti eklenerek tekrar çırpılır.fazla bekletmeden kaselere 1 yemek kaşığı kremadan koyulur, kenarlarına çilekler dizilir ve böğürtlen sosunun bir kısmı boşaltılır.tekrar krema ve böğürtlen sosu koyularak soğumaya bırakılır.

    Alıntıdır.
     

Bu Sayfayı Paylaş