Böğürtlenli Pasta

'Yemek Tarifleri' forumunda NySa tarafından 21 Tem 2010 tarihinde açılan konu

Konu etiketleri:
  1. NySa

    NySa <b>●»ѕнєкєя«●</b>

    [​IMG]
    MALZEMELER
    3 Yaprak Jelatin
    ½ Limon Suyu
    600 gr Böğürtlen
    100 gr Labne Peynir
    5 Çorba Kaşığı Toz Şeker
    1 Su Bardağı Süt
    1 Çorba Kaşığı Böğürtlen Likörü
    2 Çorba Kaşığı Böğürtlen Şurubu
    İkiye Bölünmüş Hazır Pandispanya


    HAZIRLANIŞI
    Jelatini sıcak suyun içine koyun. Kaşık yardımıyle karıştırıp eritin. Yarım limon suyunu jelatinle karıştırın.
    Böğürtlenlerin 250 gramını mikserde püre haline getirin. Böğürtlen püresini labne peyniri ve toz şekerle karıştırın. Erittiğiniz jelatini de bu karışıma ekleyin. Sütün içine böğürtlen likörünü ve şurubunu koyup karıştırın.
    Pandispanyayı böğürtlen şuruplu ve likörlü süt ile ıslatın. Pandispanyaların arasına böğürtlen püreli krem peyniri yayın. Pastayı bu şekilde 3 saat buzdolabında bekletin. Kreması donmuş pastanın üzerine kalan böğürtlenleri sıralayın. Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.

    Afiyet Olsun...:saygilar::saygilar:
     

Bu Sayfayı Paylaş