Bonibonlu Kurabiye

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 16 Kas 2014 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]



    malzemeler:

    175 gr tereyağ ( oda sıcaklığında )
    1 adet yumurta
    1 su bardağından biraz daha fazla şeker ( 2 parmağa yakın )
    3 su bardağı kadar un
    2 yemek kaşığı kakao ( tepeleme )
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya
    bir fiske tuz
    2 paket bonibon
    2 yemek kaşığı damla çikolata

    hazırlanışı:

    * Tereyağ, şeker ve yumurtayı mikser yardımıyla krema kıvamına gelene kadar çırpalım. Daha sonra un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karışıma ekleyelim.Tuzuda ekleyip tüm malzemeyi iyice yoğuralım.

    * Hamuru strech filme sararak yaklaşık yarım saat kadar buzdolabında dinlendirelim.

    * Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlak şekil verelim. Elimizle hamurları biraz yassılaştırarak, yağlı kağıt serdiğimiz bir fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim. Üzerlerine bonibon ve damla çikolatalarını hafif bastırarak yerleştirdikten sonra 175 derecelik ön ısıtılması yapılmış olan fırınımızda pişirelim.​
     

Bu Sayfayı Paylaş