Boşnak Turşusu

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 27 Oca 2014 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]

    Malzemeler

    1 büyük kase lahana turşusu
    4 adet kırmızı köz biber turşusu
    4 adet sivri turşu biber
    4 adet yasemin acı biber turşusu
    3 adet taze domates
    1 çorba kaşığı acı biber sosu
    yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
    5 diş sarımsak ezilmiş
    1 fincan nar ekşisi
    yeteri kadar limon suyu ve sirke

    Yapılışı

    Turşuları şöyle bir sudan geçirip iyice süzelim üzerine sirke serpelim.
    Lahana turşusunu kıyalım. Köz biber turşusunu, biber turşularını doğrayalım.
    Domatesin kabuklarını soyup küçük doğrayalım.
    Hepsini çukur bir kapta harmanlayalım.
    Sos yapmak için çukur kaba, sızma zeytinyağı, acı biber sosu, ezilmiş sarımsak, nar ekşisi, limon suyu ve sirke katıp iyice karıştıralım.
    Turşularla sos malzemesini bir harmanlayalım.
    Üzerine kıyılmış maydanoz serpip servise sunalım.

    Afiyet olsun...

    Alıntıdır.​
     

Bu Sayfayı Paylaş