Boyoz

'Yemek Tarifleri' forumunda sha. tarafından 26 Eki 2009 tarihinde açılan konu

Konu etiketleri:
  1. sha.

    sha. ..daha çirkin, daha huysuz

    [​IMG]

    Gerekli Malzemeler:
    * 2 su bardağı un
    * 1 su bardağı su
    *1 tatlı kaşığı sirke
    *1 tatlı kaşığı limon suyu
    * 1 tatlı kaşığı mısırözü yağı
    *1 su bardağı mısırözü yağı
    *Yarım tatlı kaşığı tuz
    Yapılışı:Unu yoğurma kabına alın. Ortasını havuz gibi açıp su, sirke, limon suyu, 1 tatlı kaşığı mısırözü yağı ve tuzu ekleyin ve 10-15 dakika kuvvetlice yoğurun. Derin bir kaba 1 bardak mısırözü yağı ekleyin. Yumuşak kıvamlı hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp 10 dakika bekletin.
    * Hamur topağını yağdan alıp elle, katmer hamuru inceliğinde yuvarlak açın. Ortasına(isterseniz peynirli) isterseniz sade yapabilirsiniz. 1 kaşık yayıp 4 köşesi ortaya gelmek üzere katlayın. Hamurları hafif yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
     
  2. jan_valjan

    jan_valjan New Member

    tadı nasıl acaba merak ediyorum :)
     
  3. Curly

    Curly New Member

    hafta sonu fırsat bulursam deneyeceğim resim çeker koyarım tadı konusunda da bilgi veririm:)
     
  4. Zuzu

    Zuzu <b> " inatçı zuzu " </b>

    Bende merak ettim nasıl bir tat acaba..
     
  5. sha.

    sha. ..daha çirkin, daha huysuz

    izmir'li bir arkadaşımın diyimiyle harika diyorlar ama.

    Ben bilmem yani :)
     

Bu Sayfayı Paylaş