Yaşanmış olay anketi:Mevsim kış. 6 kişilik bir aile sobalı odada birarada uyumaktadır. Fakat sobadan çıkan karbondioksit gazı aileyi zehirlemek üzeredir. Bu sırada hırsız tamamen hırsızlık amacıyla odanın camını zorlayarak açar. İçeri girdiğinde ailenin gazdan zehirlenmek üzere olduğunu farkeder. Evi iyice kolaçan ettikten sonra çalacak bir şey bulamaz. (eğer bulsaydı çalması kaçınılmaz) Ve tekrar camdan çıkmak için cama çıkar. Tam dışarı atlarken aile zehirlenmesin diye camı açık bırakır. Aile kurtulur ama ailenin en küçük üyesi zehirlenerek ölür. Sorumuz şu:Bu hırsız kahraman mıdır yoksa suçlu mudur?
insan hayatı en değerli şeydir şüphesiz...hırsızlık niyetiyle girmiş olsada insanların hayatını kurtarmış..bu adam kahraman bence.
Kahramandır. Aile zehirlenmesn Diye Camı açık bırakmış ya Çocugu Adam Kendı elıyle oldurmedı sonuçta..Çocuk Zehirlendi. Hiç olmazsa 6 kişiden 5 i Kurtlmuş.
''Allah intikam almak istediği kulunu, bir başka kulu vasıtasıyla cezalandırır, ama Allah'ın ilmini bilmeyenler, bunu kulun yaptığını sanır.'' Böyle bir söz vardı, Ziya Paşa'nın(Enson Ejder Kapanı filminin fragmanında çıkıyordu). aynısını bu olaydı iyilik yönende düşünebilirz sanırım : ) bence ortada hırsız var.
Suçlu ve hırsız... Eve girdiği anda zehirlendiklerini fark etti, o anda camı açık bıraksa kapıyı açsa, yakalanmayı göze alarak yardım istese, evdekileri uyandırmaya çalışsa, polisi, hastaneyi arasa yani kendi yaşamı üzerinden risk alarak bir şeyler yapsa gerçekten kahraman olurdu... Evdeki hırsızlık araştırması için kaybettiği vaktin üzerine, kaçarken sadece camı açması yetmez, kişinin durum değerlendirmesinde anlık bir tepki vermesi, olayın önemini akıl edecek kadar bilinçli olduğu gösteriyor. Aslında kendi aklıyla bilinçli bir tercih yapıp yardım etmemeyi seçmiş, ölüm yaşam arasında, ihtimalllere dayalı ihmali söz konusudur. Bu olayda birinin az suçlu çok suçlu olması diye bir kavram olamaz. Yani ölen kişinin az olması, insanın sorumluluk ve önem verme yetilerini de yok edemez. O olmasa hepsi ölecekti önermesi, bu kişinin olayın vicdani sorumluluğunu azaltmaz. 6 kişi yerine 1 kişi öldü demekle, iş bitmez. Hepsini kurtarabilme ihtimali varken, camı açık bıraktım ölmezler yaklaşımı gerçekçi ve sağlıklı değil... Gazdan etkilenme süresi, yaş, kaç saattir o konumda olduklarına dair olguları ancak sağlık yetkilileri belirler. Camı açık bıraktığı halde hepsi de ölebilirdi, ihtimallere dayandırılan hesaplarla asla kahraman olamaz... Kişi ölebileceklerini bile bile yardım etmemeyi seçmiş, camı açmış olması olaydaki sorumluluğunu azaltmaz... Kesinlikle SUÇLUDUR !