Malzemeler: 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı ılık süt 1 cay bardağı sulu yoğurt 1 küp yaş maya(42 gr) 1 tatlı kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 5 su bardağı un(gerekirse ilave de edilebilir) 1 yumurtanın akı sarısı üzerine kullanılacak Çörek otu Yapılışı: Karıştırma kabımıza tuz ve un hariç tüm malzemeleri koyuyoruz ve maya eriyene dek karıştırıyoruz. Bu şekilde 5 dakika bekletilirse mayalanması daha kısa süre alacaktır. Ardında un ve tuzunu da ekleyip kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz. Hamuru 20 dakika mayalandırıyoruz. Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapılıp elde uzunlamasına çubuklar yapılır ve şekil verilip pişirme kağıdı serilen tepsiye dizilir. Üstüne yumurta sarısı sürülerek çörek otu serpilir ve önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirilir. Alıntıdır.