Çiğ köfte (Etsiz)

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 22 Nis 2013 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]

    Malzemeler

    (ortalama 20 kişilik)
    *3 su bardağı çiğ köftelik bulgur (kısırlık bulgura nisbeten biraz daha esmer)
    * 2 büyük boy soğan (ince doğranmış)
    *yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
    *1 yemek kaşığı biber salçası (tepeleme)
    *1 yemek kaşığı domates salçası (tepeleme)
    *3 yemek kaşığı isot (tepeleme)
    *1 yemek kaşığı kimyon (tepeleme)
    *1 yemek kaşığı karabiber
    *1 yemek kaşığı tuz
    *yarım demet ince doğranmış maydanoz

    yapılışı:

    *önce bulgur seçilir ve üzerine kaynar su dökülerek yıkanır.2. kez kaynamış su döküldüğünde suyu iyice süzdürülür ve üzerine kapak kapatarak 1 saat demlenmeye bırakılır.
    *ince yemeklik doğranan soğanlar sıvıyağda kavrulur, salça eklenerek 10 dk. daha kavurmaya devam edilir.
    *demlenen bulgura maydanoz hariç bütün malzemeler eklenerek 50 dk kadar yoğrulur.(bilekleriniz benden kuvvetli ise süre kısalabilir:)
    *son olarak maydanoz eklenerek 5 dk. daha yoğurulur.şekil verilerek; marul, lavaş ve limon eşliğinde ikram edilir.

    Alıntıdır.
     
  2. fatma20

    fatma20 New Member

    olsade yesek

    zaten baharatı yemeyi sevdiğim iki yerden biri bu diğeri sucuk zaten onun dışında acıyı hiç sevmem :D
     

Bu Sayfayı Paylaş