Malzemeler (ortalama 20 kişilik) *3 su bardağı çiğ köftelik bulgur (kısırlık bulgura nisbeten biraz daha esmer) * 2 büyük boy soğan (ince doğranmış) *yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ *1 yemek kaşığı biber salçası (tepeleme) *1 yemek kaşığı domates salçası (tepeleme) *3 yemek kaşığı isot (tepeleme) *1 yemek kaşığı kimyon (tepeleme) *1 yemek kaşığı karabiber *1 yemek kaşığı tuz *yarım demet ince doğranmış maydanoz yapılışı: *önce bulgur seçilir ve üzerine kaynar su dökülerek yıkanır.2. kez kaynamış su döküldüğünde suyu iyice süzdürülür ve üzerine kapak kapatarak 1 saat demlenmeye bırakılır. *ince yemeklik doğranan soğanlar sıvıyağda kavrulur, salça eklenerek 10 dk. daha kavurmaya devam edilir. *demlenen bulgura maydanoz hariç bütün malzemeler eklenerek 50 dk kadar yoğrulur.(bilekleriniz benden kuvvetli ise süre kısalabilir *son olarak maydanoz eklenerek 5 dk. daha yoğurulur.şekil verilerek; marul, lavaş ve limon eşliğinde ikram edilir. Alıntıdır.
olsade yesek zaten baharatı yemeyi sevdiğim iki yerden biri bu diğeri sucuk zaten onun dışında acıyı hiç sevmem