MALZEMELER 6 adet büyük boy yumurta 1,5 çay bardağı pudra şekeri 325 gr. ince çekilmiş fındık içi (Fındıkların üzerinde zar gibi ince kahverengi kabuğu olmalıdır) 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Çikolata Sosu: 1/2 paket çikolata sos karışımı 1 su bardağı süt veya su 2 yemek kaşığı krema 1/2 paket bitter çikolata (40 gr.) Üzerinin dekoru için bir kaç adet fındık ve 2 yemek kaşığı şeker YAPILIŞI Öncelikle bütün malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır. Yumurta ve şekeri mikser yardımı ile 10 dk. çırpın. Çırpılan karışıma çekilmiş fındık içi, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip tahta kaşıkla aynı yöne doğru katlar gibi karıştırın. 24 cm. lik kelepçeli kalıbın içini alüminyum folyo ile kaplayın. Kekin kabarıp taşmaması için alüminyum folyoyu kalıbın kenarlarından yukarıya doğru olacak şekilde bırakın. Hazırlanan karışımı kalıba dökün. 175 C'de ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirin. Kek soğuduktan sonra kalıptan alın ve alüminyum folyodan çıkartın. Üzerine çikolata sosu döküp, servis yapın. Çikolata sos karışımına süt veya suyu ekleyip devamlı karıştırarak pişirin. Krema ve çikolatayı da ekleyin. Çikolata eriyince ocaktan alın. Kekin üzerine dökün. Sos soğuyunca üzerine kakao eleyin. Dekor fındıkları dizin ve servis edin. Dekor Fındık Yapılışı: 2 yemek kaşığı şekeri ocakta eritin. Karamel rengi olsun. Üzerine kürdan takılmış fındıkları karamele bulayın ve yağlı kağıt üzerine dik şekilde dizin. Biraz soğuyunca kürdanı üzerinden alın. Kürdanı alırken karamel uzayacaktır. Dikkatli şekilde dekor alarak kullanın.