4-6 adet Malzemeler: Su bardağı ölçüleri amerikan cup ölçülerine göredir. 3/4 su bardağı + 2 yemek kaşığı toz şeker 1/4 su bardağı su 1 su bardağı krema 3 su bardağı süt 1/4 su bardağı mısır nişastası 2 yumurta 1,5 tatlı kaşığı vanilya 1/4 tatlı kaşığı tuz 60gr bitter çikolata Hazırlanması: *Şekeri ve suyu derin bir tencereye alın. Yüksek ateşte şeker eriyene kadar karıştırın. Eriyince karıştırmayı bırakıp karışımın kaynamasını bekleyin. *Kaynayınca ara sıra tencereyi çevirerek şekerin iyice karamelize olmasını sağlayın. Tencereyi ateşten alıp kremayı yavaş yavaş ilave edin. (karışım köpürmeye başlayacak.) *Tencereyi tekrar ocağa alın, ateşi kısın ve karışım pürüzsüz bir görünüm alana kadar karıştırın. *Yarım bardak sütü ve mısır nişastasını bir kapta karıştırın. Yumurta, vanilya ve tuzu ayrı bir yerde çırpın. *2,5 su bardağı sütü karamele ekleyin, arada karıştırarak kaynamasını sağlayın. Nişastalı karışımı çırpıp karamel tenceresine ilave edin. Çırpın, kaynatın, altını kısıp 2 dakika daha çırpıp ateşten alın. *Bir bardak sıcak karamel karışımını yumurtalı karışıma ekleyip çırpın ve yeni karışımı tekrar tencereye ilave edin. Bir dakika daha karıştırarak pişmesini sağlayın. *Yarım bardak karamel karışımını bir kabın içinde minik minik kırdığınız çikolatalarla pürüzsüz bir görüntü elde edene kadar karıştırın. Çikolatalı pudingi kaplara paylaştırın. *Üzerlerine karamelli pudingi dökün. Buzdolabında en az 3 saat bekletip servis yapın. Alıntıdır.