Çikolata Tabanlı Karamelli Puding

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 23 Tem 2013 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]

    4-6 adet

    Malzemeler:

    Su bardağı ölçüleri amerikan cup ölçülerine göredir.

    3/4 su bardağı + 2 yemek kaşığı toz şeker
    1/4 su bardağı su
    1 su bardağı krema
    3 su bardağı süt
    1/4 su bardağı mısır nişastası
    2 yumurta
    1,5 tatlı kaşığı vanilya
    1/4 tatlı kaşığı tuz
    60gr bitter çikolata

    Hazırlanması:

    *Şekeri ve suyu derin bir tencereye alın. Yüksek ateşte şeker eriyene kadar karıştırın. Eriyince karıştırmayı bırakıp karışımın kaynamasını bekleyin. *Kaynayınca ara sıra tencereyi çevirerek şekerin iyice karamelize olmasını sağlayın. Tencereyi ateşten alıp kremayı yavaş yavaş ilave edin. (karışım köpürmeye başlayacak.)
    *Tencereyi tekrar ocağa alın, ateşi kısın ve karışım pürüzsüz bir görünüm alana kadar karıştırın.
    *Yarım bardak sütü ve mısır nişastasını bir kapta karıştırın. Yumurta, vanilya ve tuzu ayrı bir yerde çırpın.
    *2,5 su bardağı sütü karamele ekleyin, arada karıştırarak kaynamasını sağlayın. Nişastalı karışımı çırpıp karamel tenceresine ilave edin. Çırpın, kaynatın, altını kısıp 2 dakika daha çırpıp ateşten alın.
    *Bir bardak sıcak karamel karışımını yumurtalı karışıma ekleyip çırpın ve yeni karışımı tekrar tencereye ilave edin. Bir dakika daha karıştırarak pişmesini sağlayın.
    *Yarım bardak karamel karışımını bir kabın içinde minik minik kırdığınız çikolatalarla pürüzsüz bir görüntü elde edene kadar karıştırın. Çikolatalı pudingi kaplara paylaştırın.
    *Üzerlerine karamelli pudingi dökün. Buzdolabında en az 3 saat bekletip servis yapın.


    Alıntıdır.
     

Bu Sayfayı Paylaş