Çikolatalı Cheesecake

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 1 Oca 2014 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]


    Malzemeler;

    Tabanı İçin;

    2 paket burçak bisküvi
    1 yemek kaşığı tepeleme tereyağı
    1 tatlı kaşığı tarçın
    1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz

    Üzeri İçin;

    1 su bardağı toz şeker
    750 gr süzme yoğurt
    2 çorba kaşığı un
    1 paket vanilya
    2 adet yumurta
    1\2 çay bardağı süt
    1 paket (80 gr) bitter çikolata

    Yapılışı;

    Bisküviyi elinizle ufalayın ve derin bir kaseye alın. Üzerine eritilmiş tereyağı, tarçın ve cevizi ilave edin. Hepsini karıştırın.
    Kelepçeli bir kek kalıbının dibine harcı bastırarak yerleştirin. Buzdolabında 2 saat bekletin.
    Üzeri için toz şeker ve süzme yoğurdu mikserle iyice çırpın. Unu ve vanilyayı ekleyip, çırpmaya devam edin.
    Çırparken, yumurtaları birer birer karışıma yedirin.
    Sütü ilave edin ve 2-3 dakika daha çırpın. Karışımın 1\3′ ünü bisküvili karışımın üzerine dökün ve spatula ile düzeltin.
    Çikolatayı benmari usulü eritip kalan süzme yoğurtlu karışıma yavaşça ekleyerek , çırpın.
    Kalıptaki karışımın üzerine çikolatalı harcı boşaltın ve çatalla şekil verin.
    Kek kalıbının etrafını alüminyum folyoyla güzelce kaplayın ve kalıbı kendisinden daha büyük ve içi sıcak su dolu bir tepsiye oturtun.
    Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika pişirin.

    Alıntıdır.​
     

Bu Sayfayı Paylaş