Çikolatalı Cheesecake

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 13 Mar 2014 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]


    Malzemeler;

    Taban için;
    -1 pk.Eti Burçak
    -1/2 pk. Eti Kakaolu Bisküvi
    -50-60 gr erimiş tereyağ
    İçi için;
    -500 gr labne peynir
    -1 pk(200ml) krema
    -3 kahve fincanı şeker
    -2 adet yumurta
    -3 yk. un (tepeleme olmayacak)
    -1 pk. vanilya
    -80 gr bitter çikolata

    Yapılışı;

    -Öncelikle bütün malzemeler oda sıcaklığında olacak
    -Fırını 180 derecede ısıtıp içine ısıya dayanıklı kaselerle 1-2 kase su koyalım
    -Kelepçeli kalıbın tabanını yağlı kağıtla kaplayalım(20 cm lik kalıp)
    -Bisküvileri rondoda un haline getirip erimiş yağ ile iyice karıştıralım
    -Kalıbın içine bastırarak yayalım ve buzdolabına kaldıralım
    -Labne ile kremayı iyice çırpalım
    -Şekeri ilave edip tekrar çırpalım, daha sonra yumurtaları teker teker ekleyip fazla hırpalamadan çırpmaya devam edelim
    -Vanilya ve unu ekleyip karıştıralım
    -Bu arada çikolatayı benmari eritelim
    -Karışımın 2/3 sini kalıba boşaltalım ve kalanına çikolatayı ekleyip karıştıralım
    -Çikolatalı karışımı da boşaltıp (bir çatal yardımı ile alttan üste doğru bir kaç kere hafif hafif karıştırıp şekillendirebilirsiniz )
    -Fırına koyup ağzını hiç açmadan 45-50 dak. kadar pişirelim ve soğuyana kadar da ağzını açmayalım
    -Bir gece dolapta bekletelim.​
     

Bu Sayfayı Paylaş