Malzemeler (30x40 midi fırın tepsisi için) 3 yumurta 5 yemek kaşığı tozşeker 7 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı limon suyu Yarım paket kabartma tozu Kreması 3 su bardağı süt 2 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı nişasta 5 yemek kaşığı şeker 2 yemek kaşığı kakao 1 kare çikolata(80 gr) Keki ıslatmak için; 1 çay bardağı ılık su 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 tatlı kaşığı şeker Üzerine; iri çekilmiş fındık Yapılışı Yumurtaları, şekerle birlikte mikserle ( en yüksek devirde) 5-6 dakika çırpın. Elenmiş un , kabartma tozu ve limon suyunu ekleyip, yumurtaların köpüğünü fazla söndürmeden (düşük devirde) karıştırın. Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye döküp, 170 derecede ısıtılmış fırında, yaklaşık 20 dakika pişirin. (hafif pembeleşmesi yeterli) Fırından çıkarınca kağıdı ile birlikte rulo yapıp, soğumasını bekleyin. Çikolata hariç, diğer krema malzemelerini çırpıp, orta ateşte karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp, çikolata parçalarını ekleyip, eriyene kadar karıştırın. Soğuyan keki kağıdından dikkatlice ayırarak, 1 çay bardağı limonlu ve şekerli suyu üzerine kaşıkla serpin.(limonlu su, hem pastanın kuru olmasını hem de yumurta kokusunu engelliyor) Kremayı, keki tam olarak düzleştirmeden, dikkatlice içine ve üzerine sürüp, fındıkla süsleyin.