Malzemeler Hamur için; 100gr margarin 1.5 su bardağı su 1 su bardağı un 4 adet yumurta Bir fiske tuz ve toz şeker Dolgu kreması; 2.5 su bardağı süt 3/4 su bardağı toz şeker 1 çay bardağı un 2 yumurta sarısı 1 yemek kaşığı nişasta Vanilya İsteğe bağlı yarım limon suyu Üzeri için; Çikolatalı sos Yapılışı; Çelik bir tencerede margarini suyla birlikte eriyene kadar kaynatın, altını kısın, unu, şeker ve tuzu ekleyerek tel çırpıcıyla topak kalmayacak şekilde çırpın. Bu sırada hamur çırpıcı üzerinde toplanacak, yine de karıştırmaya devam edin ve ılıması için başka bir kaba alın, 15 dk. kadar beklettikten sonra yumurtaları teker teker ekleyerek çırpın. 2 adet çay kaşığı kullanarak birer çay kaşığı alıp diğer kaşıkla hamuru sıyırarak yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olacak şekilde dizin. 20 dk. 180 derecede 20 dk. 150 derecede pişirip 5 dk. kapalı fırında bekletip fırından alın. Hamur bitene kadar bu işlemi uygulayın. Dolgu kreması için bütün malzemeleri yine tel çırpıcıyla çelik bir tencerede muhallebi kıvamını alana dek karıştırarak hazırlayın. Ben dolguda hafif ekşimsi lezzet sevdiğim için yarım limon suyu sıkıyorum, isterseniz eklemeyebilirsiniz ama sırıtmayan çok güzel bir lezzet, tavsiye ediyorum. Çikolata sosunu üzerindeki tarife göre hazırlayın. Ben eğer sosu bol kullanacaksam bir paket bitter bir paket normal çikolatalı sos karıştırarak kullanıyorum. Üstüne bir de 80 gr.lık bitter çikolata ekleyip eritiyorum sos daha lezzetli oluyor. Profiterol topları bitince ortalarından kesip veya bir krema poşetiyle yanlarından delik açıp ılıyan dolgu kremasıyla içlerini doldurun. Servisten 10 dk. önce çikolata sosunu üzerine gezdirin. Dilediğiniz gibi servis yapın. Profiterol toplarını bir kaç gün içi boş şekilde buzdolabında saklayabilirsiniz, servis öncesi kremalarını doldurup sos dökerek hazırlayabilirsiniz. Alıntıdır.
Ahh sen ne yaptın zip yaa, çok fena canım çekti...en sevdiğim tadlardan birisidir bu. Ama hiç denemedim... hep bir gün yapıcam diyorum ama o gün niyeyse hiç gelmiyor.. Ellerine sağlık canım, yapıp yiyenlere afiyet olsun ( banada bir tepsicik ..çok değil yani,ayırîrsa sevinirim, )