Çikolatalı Sufle

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 7 Tem 2014 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]



    (2-3 kişilik)

    150 gram bitter çikolata

    2 yemek kaşığı tereyağı

    1 yemek kaşığı toz şeker

    2 adet yumurta

    1 yemek kaşığı un


    üzeri için;


    krema ve pudra şekeri




    Öncelikle büyük bir tencereye su koyup kaynatalım ve içerisine çikolata ile tereyağ koyduğumuz sos tenceremizi su kaynayan tencerenin ortasına koyalım(dikkat içine su kaçmamalı)
    Çikolata ve tereyağ eriyip pürüzsüz ve akışkan bir kıvam alana kadar arada karıştırıp altını kapatıp ılınmaya bırakalım.

    Cam bir kaseye yumurta aklarını koyup mikser ile kar halini alıncaya kadar çırpalım.
    Yumurta akları krem şanti haline geldiğinde 1 yemek kaşığı toz şekeride ekleyip biraz daha çırpalım.

    llınan çikolataya 2 yumurta sarısı ekleyip hızlıca karıştıralım.
    Çikolata ılık-soğuk ısıya geldiğinde içine 1 yemek kaşığı un ekleyip iyice karıştıralım ve çikolatayı tahta bir kaşık ile cam kasedeki yumurta aklarına karıştıralım.

    Sufle kaplarımızı silikon yumurta fırçası yardımı ile iyice yağlayıp hamuru sufle kaplarına paylaştıralım.
    180 derece ön ısılı fırında 9-10 dakika pişirip sıcakken üzerine pudra şekeri koyup yanında süt kreması ile servis yapalım.
    (kremayı yerken kaşıkla üzerine döküp yiyebilirsiniz hem sufleyi soğutur hemde çok tatlı gelirse tadını bastırır)​
     

Bu Sayfayı Paylaş