Çikolatalı Tartöletler

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 23 Tem 2014 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]



    MALZEMELER

    Tart Hamuru

    125 gr. tereyağ
    3 yemek kaşığı pudra şekeri
    3 yemek kaşığı fındık (çekilmiş)
    2-3 yemek kaşığı su
    1 paket vanilya
    Aldığı kadar un (215 gr. un yani 1,5 su bardağı kadar)

    Çikolata Ganajı

    1 kutu krema (200 ml.)
    2 paket bitter çikolata (her biri 80 gr.)
    2 tatlı kaşığı pudra şekeri
    2 tatlı kaşığı tereyağ
    İstenirse 1 adet muz ( içine koymak için- ince doğranır)

    YAPILIŞI

    Tart hamuru için olanlarla hamur yapılır. Yağlanmış küçük tart kalıplarına altlık yapılır.
    Pişerken kabarmaması için üzerleri bir çatalla birkaç kez delinir.
    180 C'de pişirilir. Kalıplarından çıkartılır.
    Krema ve bitter çikolatalar kısık ateşte, küçük bir tencerede devamlı karıştırılarak eritilir.
    Pudra şekeri ve tereyağ eklenir, biraz daha karıştırılıp ocaktan alınır.
    Pişen ve kalıbından çıkarılmış tartların içine istenirse incecik muz doğranır.
    Hazırlanan çikolata ganajı bekletilmeden tartların içine dökülür.
    Buzdolabına alınır.
    Ganajlar donduktan sonra üzerleri isteğe göre süslenir.​
     

Bu Sayfayı Paylaş