Çikolatalı Truf

'Yemek Tarifleri' forumunda alkane tarafından 27 Ağu 2014 tarihinde açılan konu

  1. alkane

    alkane Well-Known Member

    Malzemeler:
    23 adet kakaolu petibör bisküvi
    4 adet hazır dankek ( 35 gr bir paket )
    50 gr margarin
    1 çay bardağı + 1 yemek kaşığı süt
    Fındık
    1,5 yemek kaşığı hindistancevizi


    Bulamak için:
    2 paket sütlü cikolata ( 80 + 80 gr paket)
    1 paket bitter çikolata ( 80 gr)
    Yapılışi:
    Petibör ve kek elle parçalanır, üzerine hindistan cevizi eklenir. Bir kapta margarin ve süt kaynatılır, ezilmiş olan petibör karışımına dökülür ve elle yoğrulur. Harç hazır hale gelince fındıktan büyük parçalar alınır ve ortasına bütün fındık batırılır elle şekil verilir,benmari usulü ( su dolu çaydanlık altını kaynayınca kısın ve üzerine ısıya dayalı bir kap bırakın çikolataları bu kapa kırıp bırakın, suyun buharıyla çikolatalar eriyecektir ) eritilen çikolataya bulanır ve yağlı kâğıda dizilir ,üzerine fıstık yada fındık ceviz serpilip buzdolabının normal rafında 1 saat dinlendirilip servis edilir .
    AFİYET OLSUN…

    [​IMG]
     

Bu Sayfayı Paylaş