Çilek Kremalı Pasta

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 7 May 2013 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]

    Malzemeler (26 cmlik kalıp / 12 kişilik)

    *7 adet yumurta
    *6 türk kahvesi fincanı toz şeker
    *6 türk kahvesi fincanı un
    *50 gr. kakao
    *1 paket kabartmatozu
    *1 paket vanilya

    Kreması için;

    *4 yemek kaşığı un
    *3 su bardağı çilekli süt
    *1 su bardağı toz şeker

    Piştikten sonra
    *2 poşet orman meyveli krem şanti
    *1 su bardağı süt

    Krem şanti hazırlanır ve soğuyan kremaya eklenerek yüksek devirde çırpılır.4-5 saat buzdolabında beklettikten sonra kullanılabilir.

    Yapılışı:

    *derin bir kapta yumurtalar ve şeker 5 dk orta, 5 dk yüksek devirde çırpılır.
    *tamamen homojen olan karışıma un, kakao, kabartma tozu ve vanilya eklenerek çırpmaya devam edilir.(yumurtaların köpüğü sönmeden,işlem hızlı yapıldığında çok daha yumuşak bir pandispanya oluyor.)
    *zeminine yağlı kağıt sıkıştırılmış kelepçeli kalıba boşaltılan karışımın üzeri kaşık yardımıyla düzeltilir.
    *önceden ısıtılmış fırında 170 c de kürdan testi temiz çıkıncaya kadar pişirilir.(yaklaşık 40 dk.)
    *tamamen soğuyan pandispanya streç filme sarılarak en az 5 saat buzdolabında bekletilir.(eğer vAktiniz varsa 1 gece balkonda bekletince de çok güzel oluyor)
    *pandispanyayı enine 3 ya da 4e bölerek hazırlanan krema aralarına sürülür.
    (eğer pandispanyanız sert olduysa, kremasını sürmeden önce az miktarda şekerli ve arzuya göre sütle ıslatabilirsiniz)
    (krema sürme işlemi yapılırken; kekin en alt katı servis tabağına alınır.etrafına kelepçe takılarak diğer işlemlere devam edildiğinde, katların kayması engelleniyor ve krema daha rahat sürülüyor)
    *pandispanyanın dış kreması sürülmeden yarım saat buzdolabında bekletilir.
    *kelepçesi çıkartılan kekin dışı krema ile kaplanarak arzu edilen şekilde süslenir.
    *yarım saat buzdolabında dinlendirilen pasta dilimlenerek servis yapılır.

    [​IMG]

    Alıntıdır.
     

Bu Sayfayı Paylaş