Malzemeler (26 cmlik kalıp / 12 kişilik) *7 adet yumurta *6 türk kahvesi fincanı toz şeker *6 türk kahvesi fincanı un *50 gr. kakao *1 paket kabartmatozu *1 paket vanilya Kreması için; *4 yemek kaşığı un *3 su bardağı çilekli süt *1 su bardağı toz şeker Piştikten sonra *2 poşet orman meyveli krem şanti *1 su bardağı süt Krem şanti hazırlanır ve soğuyan kremaya eklenerek yüksek devirde çırpılır.4-5 saat buzdolabında beklettikten sonra kullanılabilir. Yapılışı: *derin bir kapta yumurtalar ve şeker 5 dk orta, 5 dk yüksek devirde çırpılır. *tamamen homojen olan karışıma un, kakao, kabartma tozu ve vanilya eklenerek çırpmaya devam edilir.(yumurtaların köpüğü sönmeden,işlem hızlı yapıldığında çok daha yumuşak bir pandispanya oluyor.) *zeminine yağlı kağıt sıkıştırılmış kelepçeli kalıba boşaltılan karışımın üzeri kaşık yardımıyla düzeltilir. *önceden ısıtılmış fırında 170 c de kürdan testi temiz çıkıncaya kadar pişirilir.(yaklaşık 40 dk.) *tamamen soğuyan pandispanya streç filme sarılarak en az 5 saat buzdolabında bekletilir.(eğer vAktiniz varsa 1 gece balkonda bekletince de çok güzel oluyor) *pandispanyayı enine 3 ya da 4e bölerek hazırlanan krema aralarına sürülür. (eğer pandispanyanız sert olduysa, kremasını sürmeden önce az miktarda şekerli ve arzuya göre sütle ıslatabilirsiniz) (krema sürme işlemi yapılırken; kekin en alt katı servis tabağına alınır.etrafına kelepçe takılarak diğer işlemlere devam edildiğinde, katların kayması engelleniyor ve krema daha rahat sürülüyor) *pandispanyanın dış kreması sürülmeden yarım saat buzdolabında bekletilir. *kelepçesi çıkartılan kekin dışı krema ile kaplanarak arzu edilen şekilde süslenir. *yarım saat buzdolabında dinlendirilen pasta dilimlenerek servis yapılır. Alıntıdır.