Çilek Reçeli

'Yemek Tarifleri' forumunda |SuPeRNaTuRaL| tarafından 21 Mar 2010 tarihinde açılan konu

Konu etiketleri:
  1. |SuPeRNaTuRaL|

    |SuPeRNaTuRaL| <b>»¤Thé End Bєqins¤«</b>

    [​IMG]




    ÇILEK REÇELI

    MALZEMELER


    2 kg toz şeker
    1 kg olgun çilek
    2 adet limonun suyu


    HAZIRLANIŞI

    Çilekleri bol suda iyice yıkayıp ,temizleyin. Çileklerin saplarını dikkatlice ayıklayın. Bir kat çilek, bir kat şeker olacak şekilde çelik bir tencereye dizin. Şekerin çileklerin suyunu çekip sulanması için bu şekilde bir gece bekletin.
    Ertesi gün tencereyi ateşe oturtun, reçel kaynayarak koyu bir kıvam aldığında limon suyunu ilave edip, karıştırın. Bir taşım daha kaynatıp, ateşten alıdıktan sonra kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.
     

Bu Sayfayı Paylaş