Çilekli Haşhaşlı Cheesecake

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 11 Ağu 2013 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]



    Malzemeler;

    Tabanı İçin;

    200 gr. kakaolu bisküvi
    100 gr. erimiş tereyağı

    Üzeri İçin;

    500 gr. labne peyniri
    200 gr. krema
    3 tane yumurta
    2 yemek kaşığı nişasta
    1 yemek kaşığı mavi haşhaş
    1 su bardağı şeker (tatlı seviyorsanız +2 yemek kaşığı)

    Çilek Sosu İçin;

    2 su bardağı çilek püresi
    1 çay bardağı su
    2 yemek kaşığı mısır nişastası
    1 tatlı kaşığı vanilya
    2-3 yemek kaşığı şeker

    Yapılışı;

    *Bisküvileri rondoda un haline getirin, erimiş tere yağı ile iyice karıştırıp 24-26 cm çapındaki kelepçeli kalıbın (tabanına yağlı kağıt serin)tabanına elinizle iyice bastırarak yayın.
    *Kalıbı buzdolabına alıp 2 saat bekletin.
    *Bu arada labne peynirini 2-3 kat açılmış kağıt havlu üzerine alın ve dolaba kaldırın.
    *2 saatlik bekleme süresinin bitmesine yarım saat kala kekimiz için gereken tüm malzemeleri tezgaha alın, ılısınlar. Tüm malzemenin oda ısısında olması çok önemli!
    *Bekleme süresi bitince karıştırma kabına peyniri, kremayı ve şekeri ekleyin, mikserle şeker eriyene kadar iyice çırpın.
    *Yumurtaları teker teker ve her defasında hafif çırparak ekleyin.
    *Nişastayı ve haşhaşı da ekleyip hafif çırpın.
    *Karışımı bisküvi tabanının üzerine boşaltın ve kalıbı 1-2 defa hafifçe tezgaha vurun.
    *Kalıbın kenarını aliminyum folyo ile güzelce sarmalayın.
    *Kalıbınızdan daha büyük bir fırın tepsisini sıcak su ile doldurun, kelepçeli kalıbı bunun içine oturtun. Böylece chesecakeniz çatlamamış olacak.
    *175 dereceli önceden ısınmış fırında 40-50 dk pişirin.
    *Fırının kapağını hafifçe aralayın ve kek ılıyana kadar fırında bekletin.
    *Soğuyunca buzdolabına alın, en az 2-3 saat bekletin.
    *Çilek sosu için nişastayı suda eritin, çilek püresini ekleyip kaynamaya başlayana kadar pişirin, arada karıştırarak ılıtın.
    *Kekin üzerine sosu dökün ve mümkünse bir gece buzdolabında bekleterek servis edin.


    Alıntıdır.
     

Bu Sayfayı Paylaş