Malzemeler; Tabanı İçin; 200 gr. kakaolu bisküvi 100 gr. erimiş tereyağı Üzeri İçin; 500 gr. labne peyniri 200 gr. krema 3 tane yumurta 2 yemek kaşığı nişasta 1 yemek kaşığı mavi haşhaş 1 su bardağı şeker (tatlı seviyorsanız +2 yemek kaşığı) Çilek Sosu İçin; 2 su bardağı çilek püresi 1 çay bardağı su 2 yemek kaşığı mısır nişastası 1 tatlı kaşığı vanilya 2-3 yemek kaşığı şeker Yapılışı; *Bisküvileri rondoda un haline getirin, erimiş tere yağı ile iyice karıştırıp 24-26 cm çapındaki kelepçeli kalıbın (tabanına yağlı kağıt serin)tabanına elinizle iyice bastırarak yayın. *Kalıbı buzdolabına alıp 2 saat bekletin. *Bu arada labne peynirini 2-3 kat açılmış kağıt havlu üzerine alın ve dolaba kaldırın. *2 saatlik bekleme süresinin bitmesine yarım saat kala kekimiz için gereken tüm malzemeleri tezgaha alın, ılısınlar. Tüm malzemenin oda ısısında olması çok önemli! *Bekleme süresi bitince karıştırma kabına peyniri, kremayı ve şekeri ekleyin, mikserle şeker eriyene kadar iyice çırpın. *Yumurtaları teker teker ve her defasında hafif çırparak ekleyin. *Nişastayı ve haşhaşı da ekleyip hafif çırpın. *Karışımı bisküvi tabanının üzerine boşaltın ve kalıbı 1-2 defa hafifçe tezgaha vurun. *Kalıbın kenarını aliminyum folyo ile güzelce sarmalayın. *Kalıbınızdan daha büyük bir fırın tepsisini sıcak su ile doldurun, kelepçeli kalıbı bunun içine oturtun. Böylece chesecakeniz çatlamamış olacak. *175 dereceli önceden ısınmış fırında 40-50 dk pişirin. *Fırının kapağını hafifçe aralayın ve kek ılıyana kadar fırında bekletin. *Soğuyunca buzdolabına alın, en az 2-3 saat bekletin. *Çilek sosu için nişastayı suda eritin, çilek püresini ekleyip kaynamaya başlayana kadar pişirin, arada karıştırarak ılıtın. *Kekin üzerine sosu dökün ve mümkünse bir gece buzdolabında bekleterek servis edin. Alıntıdır.